14 C
Bucureศ™ti
vineri, 4 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialTuriศ™tii nu รฎnvaศ›ฤƒ. Noi cazuri de รฎnec la mare

Turiศ™tii nu รฎnvaศ›ฤƒ. Noi cazuri de รฎnec la mare

„România liberฤƒ“ a relatat cฤƒ, de la începutul sezonului de vacanศ›ฤƒ, pe litoral au fost înregistrate peste 50 de persoane care s-au înecat.

Marea Neagrฤƒ continuฤƒ sฤƒ facฤƒ victime. Douฤƒ persoane au murit înecate, sâmbฤƒtฤƒ, iar una a fost transportatฤƒ în stare gravฤƒ, intubatฤƒ, la Spitalul Clinic Judeศ›ean de Urgenศ›ฤƒ din Constanศ›a, în cursul zilei de ieri.

De asemenea, mai mulศ›i turiศ™ti au fost la un pas de ­moarte, ­fiind salvaศ›i în ultima clipฤƒ de salvamari. Primele victime ale sfârศ™itului de sฤƒptฤƒmânฤƒ au fost în sudul litoralului, în staศ›iunile Jupiter ศ™i Saturn. Este vorba despre un bฤƒrbat în vârstฤƒ de 56 de ani, respectiv unul de 49. Aceศ™tia au intrat sฤƒ facฤƒ o baie în mare, deศ™i salvamarii arboraserฤƒ steagul roศ™u, care interzice scฤƒldatul. Sâmbฤƒtฤƒ a bฤƒtut vântul puternic, iar valurile formate erau periculoase chiar ศ™i pentru înotฤƒtorii experimentaศ›i. Cei doi bฤƒrbaศ›i nu au luat în considerare avertismentele ศ™i s-au aventurat în largul mฤƒrii. Salvamarii i-au vฤƒzut, au intervenit ศ™i au reuศ™it sฤƒ îi scoatฤƒ din apฤƒ. Ambii însฤƒ intraserฤƒ în stop cardiac. Au fost solicitaศ›i medicii de la Serviciul Judeศ›ean de Ambulanศ›ฤƒ din Constanศ›a, care au ajuns cu un elicopter ศ™i au încercat sฤƒ îi resusciteze. În ciuda încercฤƒrilor, bฤƒrbaศ›ii au decedat.

Al treilea caz a avut loc în ­cursul zilei de ieri, de data aceasta în Eforie. Un bฤƒrbat de 30 de ani a intrat în apฤƒ ศ™i a fost dus în larg de curenศ›ii puternici. A fost scos de salvamari ศ™i adus la mal, în stare de inconศ™tienศ›ฤƒ. ­S-au încercat manevrele specifice de resuscitare, apoi pacientul a fost apoi intubat ศ™i transportat la Spitalul Clinic Judeศ›ean de Urgenศ›ฤƒ din Constanศ›a.

Tot sâmbฤƒtฤƒ, doi tineri, un bฤƒrbat ศ™i o femeie, au fost salvaศ›i în ultima clipฤƒ de salvamari în Mamaia. Aceศ™tia au fost scoศ™i la mal cu greu de salvamari. Prima lor grijฤƒ a fost sฤƒ nu fie filmaศ›i, afirmând cฤƒ sunt persoane pu­blice. La un pas de moarte au fost ศ™i un tatฤƒ din Sibiu ศ™i fiul sฤƒu, de 14 ani. Acesta a intrat în apฤƒ, a fost tras de curent în larg, tatฤƒl a intrat sฤƒ-l salveze, dar nu a putut ajunge nici el la mal.

Salvamarii atrag atenศ›ia turiศ™­tilor sฤƒ nu intre în apฤƒ dacฤƒ vฤƒd steagul roศ™u pe plajฤƒ. Chiar dacฤƒ sunteศ›i înotฤƒtori buni, curentul este foarte puternic ศ™i vฤƒ poate trage în larg fฤƒrฤƒ sฤƒ vฤƒ daศ›i seama.

Cele mai citite

FCSB a รฎnvins รฎn deplasare pe PAOK Salonic cu 1-0(1-0) รฎn 10 oameni

FCSB a obลฃinut o victorie mare cu echipa greacฤƒ PAOK Salonic, cu scorul de 1-0 (1-0), joi seara, pe Stadionul Toumba din Salonic, รฎn...

Elena Lasconi susศ›ine propunerile lui Nicuศ™or Dan pentru Bucureศ™ti

Elena Lasconi ศ™i-a declarat public susศ›inerea faศ›ฤƒ de cele 20 de propuneri pentru Bucureศ™ti prezentate de Nicuศ™or Dan, รฎntr-o postare pe Facebook. Ea a...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ