13 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialTurcia: Guvernul rebel este reprezentantulul legitim al poporului libian

Turcia: Guvernul rebel este reprezentantulul legitim al poporului libian

Turcia a recunoscut Consiliul Naţional de Tranziţie (CNT), guvernul rebel de la Benghazi, ca reprezentant legitim al poporului libian, a declarat ministrul turc de externe, potrivit NewsIn.

Ministrul Ahmet Davutoglu a mai adăugat că a venit momentul ca liderul de la Tripoli, Muammar Gaddafi, să plece. În plus, Turcia a promis un ajutor de 200 milioane de dolari rebelilor, pe lângă cele 100 milioane anunţate luna trecută.

Davutoglu s-a întâlnit cu şeful CNT, Mustafa Abdul Jalil, la Benghazi, înainte de a susţine o conferinţă de presă.

„Cererile populaţiei pentru reformă ar trebui ascultate, Gaddafi ar trebui să plece, iar Libia nu ar trebui divizată”, a spus Davutoglu. „Sunt aici pentru a exprima solidaritatea cu poporul libian. Dreptul lor legitim ar trebuie aplicat, ar trebui să existe o soluţie permanentă la criză, care este posibilă numai printre soluţie politică bazată pe cererile poporului libian”, a subliniat el.

„Considerăm Consiliul Naţional de Tranziţie reprezentantul legitim al poporului libian, pentru îndeplinirea obiectivelor acestuia”, a adăugat şeful diplomaţiei turce.

Potrivit BBC, vizita lui Davutoglu la Benghazi semnalează că Turcia – o putere regională importantă, şi membru NATO care s-a opus iniţial operaţiunii militare din Libia – susţine în prezent opoziţia din ţara nord-africană.

Companiile turce au fost implicate în proiecte de construcţie în valoare de miliarde de dolari în Libia, înainte de izbucnirea revoltelor antiguvernamentale din ţară, în luna februarie.

Cele mai citite

O strângere de mână i-a adus moartea liderului Hezbollah

Canalul saudit de știri Al Hadath a transmis că un bărbat care a venit din Iran, i-a strâns mâna lui Nasrallah și a uns-o...

Deciziile adoptate de Autoritatea de Supraveghere Financiară

Deciziile adoptate de Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) au fost anunțate astăzi în cadrul unei ședințe desfășurate la București. Acestea vizează măsuri privind...

Erdogan vrea ca lumea musulmană să se ridice împotriva „barbariei moderne” a Israelului

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a îndemnat luni "lumea musulmană şi toate conştiinţele să se unească împotriva barbariei moderne" în regiune, după bombardamentele asupra...
Ultima oră
Pe aceeași temă