17.4 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialTur de coşmar pentru Farul

Tur de coşmar pentru Farul

Constănţenii au încheiat cu un succes un tur de campionat de dezastruos, în care au acumulat doar 9 puncte dintr-un maxim posibil de 36.

 

Campania de transferuri din vara lui 2012 aducea o brumă de speranţă la promovare suporterilor constănţeni. Jucători care au evoluat în Liga I, golgheterul ultimelor două sezoane din eşalonul secund şi câţiva tineri talentaţi trebuiau să facă front comun pentru a readuce Farul pe prima scenă a fotbalului intern. Ceea ce avea să se întâmple era greu de imaginat chiar şi pentru cel mai pesimist suporter. Farul a încheiat turul de campionat pe ultimul loc al ie­rarhiei, a reuşit să se impună în doar trei partide din 12 disputate şi nu a reuşit nici un rezultat de egalitate. Bilanţul este unul catastrofal pentru echipa de pe litoral, care nu a mai traversat, în istoria sa de mai bine de 90 de ani, o perioadă mai neagră.

Farul este însă cea mai bună echipă din… Dobrogea. Marinarii au reuşit, surprinzător, să se impună în ambele partide disputate în compania celorlalte două echipe dobrogene, Săgeata Năvodari şi Delta Tulcea. Pe prima a reuşit să o învingă în chiar ultima etapă a turului de campionat. A fost un incredibil 5-2 pentru Farul, rezultat ce a dat din nou apă la moară cârcotaşilor care spun că fotbaliştii pariază pe meciurile în care evoluează. Pe Delta Farul a învins-o, de asemenea, la trei goluri diferenţă. Partida s-a jucat la Constanţa şi s-a încheiat cu victoria gazdelor, scor 3-0. Meciul se juca în etapa a III-a şi rezultatul era dătător de speranţă.

Nu a fost să fie, marinarii reuşind să obţină următoarele puncte abia în runda cu numărul şapte, tot pe teren propriu, 1-0 cu Dunărea Galaţi. Ruşinea a atins însă cote maxime în etapa cu numărul 9. Constănţenii au jucat pe terenul ultimei clasate, Dinamo II, o echipă care nu reuşise, până la acea dată, să acumuleze nici un punct, iar în şapte partide marcase doar două goluri. Jocul s-a încheiat cu victoria bucureştenilor, scor 4-0. A urmat o nouă dispută cu o echipă din coada clasamentului, ACS Buftea, de această dată la Constanţa. Şi acesta a fost pierdut, scor 1-2.

Întreaga conducere a plecat

Rezultatele slabe din turul campionatului au avut consecinţe, dar acolo unde nu se aştepta nimeni. Preşedintele Marian Diaconescu, directorul sportiv Cristi Munteanu şi secundul Ion Barbu au decis să îşi dea demisia în bloc. Principalul Alin Artimon a dorit şi el să plece, dar patronul Giani Nedelcu nu i-a acceptat acestuia demisia. Artimon nu a avut ce face deoarece avea clauză care spunea că în caz de demisie trebuie să plătească o sumă considerabilă de bani, astfel că a rămas pe bancă.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă