Circa 90 kilometri de drumuri din judeţ au fost reabilitaţi prin Programul Operaţional Regional.
Ritmul de atragere a finanţărilor oferite de Uniunea Europeană prin Programul Operaţional Regional s-a intensificat la nivelul judeţului Tulcea, potrivit directoarei filialei teritoriale a Agenţiei pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Est, Carmen Cononov.
„Cred că anul acesta putem să vorbim de un bilanţ frumos la nivelul judeţului Tulcea. De exemplu, din cei 155 de kilometri drumuri judeţene realizate până în prezent în regiunea Sud-Est cu sprijinul financiar oferit de POR, circa 90 de kilometri sunt în judeţul Tulcea. Mai mult, cinci din cei 10 kilometri de străzi urbane realizate prin POR sunt în oraşul Tulcea”, a declarat directoarea filialei teritoriale a ADR Sud-Est, Carmen Cononov.
Cel mai mare proiect realizat la nivel regional în domeniul restaurării şi valorificării durabile a obiectivelor culturale a fost iniţiat de Consiliul Judeţean Tulcea, se află în stadiu de finalizare şi va absorbi opt din cele 29 de milioane de euro puse la dispoziţie pe domeniul 5.1 al POR. „Proiectul vizează restaurarea a două clădiri de patrimoniu din oraşul Tulcea, iar până în prezent a fost finalizat în proporţie de 85%. Cred că lucrările se vor finaliza în luna februarie a anului următor şi de menţionat este faptul că toate solicitările asistenţei tehnice a proiectului au fost respectate”, a menţionat directoarea Cononov. În domeniul dezvoltării infrastructurii turistice, conducerea ADR a anunţat că în judeţul Tulcea se dezvoltă trei proiecte, o unitate de cazare în oraşul Tulcea, alta în satul Murighiol şi un port turistic în Tulcea, valoarea acestora fiind de circa 5 milioane de euro.
„Contractul de finanţare pentru realizarea portului turistic la Tulcea a fost semnat la finele lunii octombrie şi cred că este o investiţie oportună pentru oraşul Tulcea”, a conchis directoarea filialei teritoriale a ADR Sud-Est, Carmen Cononov. Încă din 2008 Administraţia Porturilor Dunării Maritime (APDM) Galaţi a predat societăţii EuroNautica Motors SRL din Bucureşti un teren în Tulcea cu o suprafaţă de 44.000 metri pătraţi pe care urma să se construiască portul Marina.
Investiţia care a fost estimată iniţial la 6.435.842 de euro ar fi trebuit să se finalizeze în doi ani de la începerea lucrărilor, firma bucureşteană concesionând terenul pentru 30 de ani, însă până anul acesta lucrările de realizare a portului nu au început.