15.2 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialSăptămâna cea mare a lui Tsonga: După Djokovic și Murray, Jo-Wilfried l-a...

Săptămâna cea mare a lui Tsonga: După Djokovic și Murray, Jo-Wilfried l-a învins și pe Federer și a câștigat al doilea Masters al carierei

Roger Federer ar trebui să facă o petiție să nu mai joace cu Tsonga în Canada. Din cele cinci înfrângeri suferite la francez, trei s-au petrecut în țara frunzei de arțar. Sunt multe forme în care s-ar putea împacheta și prezenta substanța acestei săptămâni din Canada, dar adevărul este unul singur: Jo Wilfried Tsonga este singurul care merita să câștige titlul și, totodată, unul dintre cei mai merituoși campioni ai sezonului.

E o întoarcere frumoasă în atenția publicului reușită de Jo-Willy. Doi ani în care prim-planul a fost ținut de accidentările la genunchi, forma discutabilă, o pregătire insuficientă, antrenori schimbați și o motivație rătăcită. De altfel, Jo a pomenit de genunchi la festivitatea de premiere, încercând să explice cât de mult înseamnă pentru el că a reușit să întoarcă direcția în care se îndrepta cariera lui. În tot acest timp, francezul a vorbit mereu despre dorința lui de a concura pentru marile trofee, de a fi relevant chiar și în ecuația Slamurilor, dar să fim serioși, puțini credeau că o astfel de întoarcere ar mai fi posibilă. Jo are acum 29 de ani, iar în ultima perioadă devenise aproape irelevant în meciurile nu doar cu faimosul Big Four, ci cu oricine din Top 10. Nu mai departe de Roland Garros și de Wimbledon fusese învins de Novak Djokovic într-o manieră care nu lăsa loc de optimism.

Și totuși, parcă pentru a demonstra cât de periculoase sunt prejudecățile și verdictele în tenis, cât de ușor pot fi ele spulberate, Jo a ridicat trofeul de la Toronto, după o săptămână senzațională, cu victorii la Djokovic, Murray, Dimitrov și Federer. Trebuie căutat zdravăn în statistici pentru performanțe asemănătoare.

Citește continuarea articolului, cu mai multe detalii și analiza finalei de la Toronto, pe Treizecizero.ro

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă