11.1 C
Bucureศ™ti
marศ›i, 8 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialTrofeul Cerbul de Aur - jumatate in Romania, jumatate in Italia

Trofeul Cerbul de Aur – jumatate in Romania, jumatate in Italia

Castigatoarea trofeului Cerbul de Aur de anul acesta, Linda, desi traieste in Italia, este pe jumatate romanca, mama sa fiind din Bacau, iar tatal italian. Astfel, am putea spune ca trofeul a ramas pe jumatate in Romania. De o modestie rar intalnita, Linda ne-a vorbit intr-o romana stricata. „Vorbesc romana ca un copil de 4 ani. Sunt foarte fericita pentu acest premiu, care este jumatate in Romania, jumatate in Italia. A fost o seara speciala pentru mine si pentru familia mea”, ne-a declarat simpatica interpreta, care intentioneaza sa inregistreze in Italia piesa Nicolei „Iti multumesc”, care va aparea pe viitorul ei album. Linda inca nu constientizeaza faptul ca a castigat trofeul festivalului. „Eu incep sa ma bucur dupa vreo doua zile. Acum sunt prea emotionata. Asa s-a intamplat si la San Remo anul trecut, cand am castigat locul trei”, ne-a mai spus interpreta.

Desi a luat doar locul doi, Andra se considera castigatoare

Cea de-a 15-a editie a Festivalului Cerbul de Aur a avut un final incendiar, unul dintre monitoarele de pe scena luand foc la explozia de artificii care o anuntau castigatoare pe Linda, concurenta Italiei. Se pare ca de aici a luat foc si Andra, nemultumita de locul doi pe care i l-a acordat juriul de specialitate. Desi la inceput a vrut sa conteste decizia juriului, spunand ca merita mai mult, aceasta s-a razgandit pana a doua zi. „Cred ca prin prestatia mea m-am detasat de ceilalti si am un Cerb de Aur in suflet. Toata lumea m-a incurajat si mi-a spus ca am cantat foarte bine. M-am saturat sa mi se tot spuna ca sunt prea mica. Voi participa la acest festival pana cand voi reusi sa iau trofeul. Este visul meu”, ne-a declarat interpreta.

Pentru a fi sigura de succes, reprezentanta Israelului a ales hitul „Beiju Uh La La”

Reprezentanta Israelului, castigatoarea Premiului de popularitate, Giulia Nahmany, a surprins si ea vorbind limba romana foarte bine. Aceasta crede ca succesul pe care l-a avut la public se datoreaza in mare parte melodiei interpretate, „Beiju Uh La La”, melodie atat de populara la ora actuala in Romania. Giulia Nahmany si-a inceput cariera muzicala cu o participare la editia din 1998 a festivalului de la Mangalia. In 2000 a cantat la Opera Nationala Bucuresti, cu ocazia zilei independentei Statului Israel, fiind invitata personal de fostul ambasador al Israelului. In acelasi an (pentru o perioada relativ scurta – un an) a fost VJ la MCM Romania.

Seara folclorica de exceptie

Ultima seara a festivalului, cea de folclor, a fost pe placul publicului brasovean, Piata Sfatului fiind plina. Au urcat pe scena Cerbului de Aur solisti si ansambluri folclorice care au sustinut un spectacol inedit, cu o „Petrecere cu lautari” pe cinste. De la petrecere nu au lipsit nici personajele Setila si Flamanzila, care s-au plimbat printre spectatori, vorbind cu acestia. Printre interpretii care au ridicat publicul in picioare s-au numarat: Dumitru Farcas, aplaudat minute in sir, Veta Biris, Sava Negrean Brudascu, Ioan Bocsa, Floarea Calota, Matilda Pascal Cojocarita impreuna cu sotul ei, Stefan Cigu, Gheorghe Rosoga, Daniela Condurache, Florica Zaha, Aneta Stan, Ionut Dolanescu, Dinu Iancu Salajanu, Cornelia Catanga si Aurel Padureanu. Pentru ca s-a dorit a fi o petrecere cu lautari, interpretilor li s-a impus sa cante muzica de petrecere, desi unora nu li se potrivea. Una peste alta, seara folclorica a fost cea mai apreciata de catre brasoveni.
Au mai participat grupul Iza din Maramures, Teleormanul din Alexandria, grupul vocal din Rupea si ansamblurile „Junii Sibiului”, „Cerbul Carpatin”, „Poenita” din Brasov si „Keknefelees” din Sacele, acesta din urma fiind format din fete care au dansat cu sticle de palinca pe cap. Seara s-a incheiat cu o explozie de confetti si artificii.

Imbruglia s-a dat in spectacol in barul Aro

Dupa concertul sustinut in seara Galei, Natalie Imbruglia a sosit in barul Aro, impreuna cu sotul, muzicianul Daniel Johns, si cu instrumentistii care o acompaniasera in timpul concertului. Desi acolo se afla si „zana surprizelor”, alaturi de colegii din TVR, Natalie a reusit sa o arunce pe aceasta intr-un con de umbra. Dupa ce a consumat bere, Imbruglia a primit cadou de la un fan o sticla de whisky, pe care a sarutat-o in vazul tuturor. Se pare ca whisky-ul a incalzit-o pe interpreta, care a devenit mult mai tandra cu sotul sau, nedezlipindu-se din bratele acestuia.


Premiile Festivalului 2005

Sectiunea interpretare
Trofeul Cerbul de Aur – Linda (Italia)
Premiul I – Vanessa Quai (Republica Vanuatu)
Premiul II – Andra (Romania)
Premiul III – Olivia Lewis (Malta)
Premiul de popularitate (acordat de telespectatori, prin televoting) – Julia Nahmany (Israel)

Sectiunea Videoclip
Premiul de popularitate (acordat de catre telespectatori, prin televoting) – Andra (Vreau sarutarea ta)
Premiul pentru imagine videoclip – Liviu Marghidan (pentru videoclipul melodiei Vreau sarutarea ta)
Premiul pentru regie – Lituania (regizorului clipului WhatTs Happened to Your Love, melodie interpretata de Linas & Simona)

Cele mai citite

Iulia Scรขntei, judecฤƒtor CCR, opinie separatฤƒ faศ›ฤƒ de ceilalศ›i judecฤƒtori รฎn cazul ศ˜oศ™oacฤƒ

Curtea Constituลฃionalฤƒ nu are atribuลฃia de a verifica comportamentul, opiniile, afirmaลฃiile sau atitudinile unui candidat la alegerile prezidenลฃiale, toate acestea fiind aspecte de naturฤƒ...

Atac rusesc asupra unei nave sub pavilion Palau รฎn portul Odesa

O rachetฤƒ a ruลŸilor a lovit luni o navฤƒ sub pavilion Palau รฎn portul Odesa, ucigรขnd un cetฤƒลฃean ucrainean ลŸi rฤƒnind cinci cetฤƒลฃeni strฤƒini,...

Franศ›a: Un avion de mici dimensiuni a cฤƒzut peste o casฤƒ

Un accident aviatic a avut loc luni รฎn localitatea La Bretonniรจre-la-Claye, Franศ›a, unde un avion de mici dimensiuni s-a prฤƒbuศ™it รฎn zidul unei case....
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ