16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialTrei tone de carne expirata, retrase de pe piata

Trei tone de carne expirata, retrase de pe piata

Inspectorii directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Constanta au efectuat, in perioada 30 iunie-6 iulie, 251 de controale. Au fost verificate targuri, exploatatii profesionale si nonprofesionale, depozite, cabinete si puncte farmaceutice veterinare, pet shop-uri, unitati de productie, de comercializare, de alimentatie publica, piete agroalimentare, unitati de fabricare a painii si de morarit. "Au fost retrase de la vanzare trei tone de carne si produse din carne, 1.239  kilograme de lapte si produse lactate, 924 kg  peste si produse din peste, 675 de oua, 600 kg de produse de origine nonanimala, in valoare totala de 43.201 lei", a declarat directorul adjunct al DSVSA Constanta, dr. Dinca Gheorghe. Inspectorii au sistat activitatea a trei societati comerciale, respectiv o unitate de procesare produse din carne, un magazin si un fast food. In urma controalelor efectuate au fost aplicate 19 sanctiuni contraventionale.

Inspectorii au amendat cu suma de 41.200 lei patronii a patru autoutilitare pentru ne-respectarea legislatiei sanitare veterinare in vigoare, privind intreruperea frigului, neconcordanta intre documente, lipsa marcii de identificare si transportul de animale neidentificate. Alte sapte sanctiuni in valoare totala de 7.000 lei au fost aplicate pentru nerespectarea conditiilor de igiena in spatiile de productie si in cele de comercializare. De asemenea, au fost emise opt avertismente.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă