11.1 C
Bucureศ™ti
marศ›i, 8 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialTrei primari din ArgeลŸ au rฤƒmas fฤƒrฤƒ mandate, ca urmare a unor...

Trei primari din ArgeลŸ au rฤƒmas fฤƒrฤƒ mandate, ca urmare a unor condamnฤƒri definitive

Primarii din localitฤƒลฃile argeลŸene Câmpulung, Budeasa ลŸi AlbeลŸtii de Muscel au rฤƒmas fฤƒrฤƒ mandate, dupฤƒ ce prefectul judeลฃului a semnat ordinele de încetare a mandatelor înainte de termen ca urmare a condamnฤƒrii definitive a celor trei edili ลŸi a interzicerii dreptului de a ocupa o funcลฃie publicฤƒ, informeazฤƒ Mediafax.

Prefectul judeลฃului ArgeลŸ, Mihai Oprescu, a emis ordinele de încetare de drept, înainte de termen, a mandatelor primarilor de la Câmpulung, Budeasa ลŸi AlbeลŸtii de Muscel, dupฤƒ ce secretarii celor trei localitฤƒลฃi au întocmit referatele prin care se constatฤƒ cฤƒ în cazul celor trei primari instanลฃele de judecatฤƒ au emis sentinลฃe penale definitive prin care li se interzice dreptul de a ocupa funcลฃii publice, a anunลฃat, miercuri, printr-un comunicat de presฤƒ, Prefectura ArgeลŸ.

Astfel, au rฤƒmas fฤƒrฤƒ mandate primarul oraลŸului Câmpulung, Cฤƒlin Ioan Andrei, primarul comunei Budeasa, Ion ลžtefan, ลŸi primarul comunei AlbeลŸti de Muscel, Ion Nฤƒftฤƒnฤƒilฤƒ.

Cฤƒlin Ioan Andrei, primarul municipiului Câmpulung ลŸi Ion ลžtefan, primarul comunei Budeasa, au primit pedepse de câte trei ani de închisoare cu suspendare ลŸi interzicerea unor drepturi în dosarul în care, la începutul acestei luni, fostul preลŸedinte al Consiliului Judeลฃean ArgeลŸ, Constantin Nicolescu, a fost condamnat de Curtea de Apel BucureลŸti la ลŸapte ani ลŸi opt luni de închisoare, pentru cฤƒ a accesat fonduri PHARE de aproape 900.000 de euro în baza unor documente false.

Cei doi primari au fost trimiลŸi în judecatฤƒ alฤƒturi de Nicolescu ลŸi de alลฃi inculpaลฃi în luna mai 2011, iar pe parcursul procesului penal au fost realeลŸi în funcลฃii.

Primarul comunei AlbeลŸtii de Muscel, Ion Nฤƒftฤƒnฤƒilฤƒ, a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare ลŸi interzicerea unor drepturi într-un dosar în care a fost trimis în judecatฤƒ sub acuzaลฃiile de folosire sau prezentare de documente ori declaraลฃii false, inexacte sau incomplete care au ca rezultat obลฃinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunitฤƒลฃilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, cu consecinลฃe deosebit de grave; schimbarea, fฤƒrฤƒ respectarea prevederilor legale, a destinaลฃiei fondurilor obลฃinute din bugetul general al Comunitฤƒลฃilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, în forma continuatฤƒ ลŸi conflict de interese.

Faptele pentru care procurorii DNA l-au inculpat pe primarul din AlbeลŸtii de Muscel au avut loc în 2007, iar dosarul a fost trimis în instanลฃฤƒ în 2011, între timp Nฤƒftฤƒnฤƒilฤƒ fiind reales în funcลฃie.

Cele mai citite

Iulia Scรขntei, judecฤƒtor CCR, opinie separatฤƒ faศ›ฤƒ de ceilalศ›i judecฤƒtori รฎn cazul ศ˜oศ™oacฤƒ

Curtea Constituลฃionalฤƒ nu are atribuลฃia de a verifica comportamentul, opiniile, afirmaลฃiile sau atitudinile unui candidat la alegerile prezidenลฃiale, toate acestea fiind aspecte de naturฤƒ...

Zeci de percheziศ›ii la o reศ›ea de cฤƒmฤƒtฤƒri care acordau รฎmprumuturi cu dobรขnzi chiar de 100%

Poliศ›ia Romรขnฤƒ anunลฃฤƒ cฤƒ sunt efectuate, marศ›i dimineaศ›ฤƒ, 37 de percheziลฃii รฎn Ilfov, Dรขmboviลฃa ลŸi BucureลŸti, รฎntr-un dosar รฎn care 10 persoane sunt cercetate...

Diana Iovanovici-ศ˜oศ™oacฤƒ s-a plรขns PE cฤƒ CCR i-a respins candidatura la prezidenศ›iale

Eurodeputata Diana Iovanovici-ลžoลŸoacฤƒ s-a plรขns luni searฤƒ รฎn Parlamentul European, la procedura discursurilor de un minut, dupฤƒ ce Curtea Constituลฃionalฤƒ a Romรขniei i-a respins...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ