21.2 C
Bucureศ™ti
duminicฤƒ, 6 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialUPDATE. Trei localitฤƒลฃi din Dรขmboviลฃa ศ™i 10 localitฤƒศ›i din Argeศ™, afectate de...

UPDATE. Trei localitฤƒลฃi din Dรขmboviลฃa ศ™i 10 localitฤƒศ›i din Argeศ™, afectate de inundaลฃii

UPDATE: 10 localitฤƒศ›i din judeศ›ul Argeศ™, între care oraลŸele PiteลŸti, Câmpulung ลŸi Curtea de Argeศ™, au fost afectate de precipitaศ›iile din ultima perioadฤƒ, relateazฤƒ Mediafax.

Conform datelor furnizate de Inspectoratul pentru Situaศ›ii de Urgenศ›ฤƒ (ISU) Argeศ™, în urma ploilor din ultima perioadฤƒ ศ™i a revฤƒrsฤƒrii mai multor cursuri de apฤƒ s-au produs inundaศ›ii în zece localitฤƒศ›i, respectiv Piteศ™ti, Câmpulung, Curtea de Argeศ™, Albota, Bradu, Albeศ™ti de Argeศ™, Bฤƒiculeศ™ti, Budeasa Micฤƒ, Miceศ™ti ศ™i Mฤƒlureni.

În municipiul Piteศ™ti, pompierii au intervenit pentru evacuarea apei pe trei strฤƒzi, cel mai afectat fiind cartierul Gฤƒvana. De asemenea, circulaศ›ia rutierฤƒ pe varianta ocolitoare Podul Viilor – centura Piteศ™tiului a fost închisฤƒ preventiv, zona fiind una inundabilฤƒ.

La Câmpulung o locuinศ›ฤƒ a fost inundatฤƒ. În Curtea de Argeศ™ apa a intrat în trei case, iar viiturile au afectat infrastructura de transport, un podeศ› peste pârâul Valea Doamnei fiind avariat iar carosabilul pe strada Victoriei rupându-se în urma unei alunecฤƒri de teren.

De asemenea, în comuna Bradu au fost inundate 11 locuinศ›e. În localitatea Mฤƒlureni un drum judeศ›ean ศ™i trei drumuri de interes local au fost inundate dupฤƒ ce apele pâraielor Vâlsan, Topliศ›a ศ™i Pฤƒuleasca s-au revฤƒrsat, iar în aceeaศ™i comunฤƒ, în satul Zฤƒrneศ™ti, podul peste râul Vâlsan a fost avariat de viituri, circulaศ›ia fiind întreruptฤƒ.

În urma vântului puternic, mai mulลฃi copaci s-au prฤƒbuลŸit, avariind reศ›eaua de alimentare cu electricitate. Astfel, au fost afectate trei linii ศ™i 13 posturi de transformare.

În urma avariilor, aproximativ 7.000 de consumatori din localitฤƒศ›ile Mฤƒlureni, Valea Iaศ™ului, Drฤƒganu, Cotmeana, Morฤƒreศ™ti, Mioveni, Miceศ™ti, Mฤƒrฤƒcineni au rฤƒmas fฤƒrฤƒ energie electricฤƒ, echipele companiei CEZ aflându-se pe teren ศ™i lucrând pentru remedierea avariilor.

Trei localitฤƒลฃi din judeลฃul Dâmboviลฃa sunt afectate de inundaลฃiile provocate de precipitaลฃiile abundente din ultimele ore, iar pompierii intervin pentru evacuarea apei din curtea sediului Primฤƒriei oraลŸului Moreni, relateazฤƒ Mediafax.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul pentru Situaศ›i de Urgenศ›ฤƒ (ISU) Dâmboviศ›a, mai multe zone din localitฤƒศ›ile Moreni, Pucioasa ลŸi Malu cu Flori au fost inundate în urma precipitaศ›iilor abundente din ultimele ore.

În oraศ™ul Moreni, curtea sediului Primฤƒriei a fost inundatฤƒ, iar la ora transmiterii acestei ศ™tiri pompierii intervin cu motopompe pentru evacuarea apei.

De asemenea, pompierii au intervenit în cursul dimineศ›ii de luni pentru evacuarea apei dintr-o gospodฤƒrie inundatฤƒ în oraศ™ul Pucioasa ศ™i din altฤƒ gospodฤƒrie din localitatea Malu cu Flori.

Potrivit unei informฤƒri emise de Administraลฃia Naลฃionalฤƒ de Meteorologie, luni, între orele 09.00 ลŸi 21.00, va ploua în regiunile sudice ลŸi local în centrul ลŸi estul ลฃฤƒrii, vor fi mai ales averse, trecฤƒtor însoลฃite de descฤƒrcฤƒri electrice ลŸi intensificฤƒri de scurtฤƒ duratฤƒ ale vântului.

Cantitฤƒลฃile de apฤƒ vor depฤƒลŸi 15-20 de litri pe metru pฤƒtrat, iar izolat, îndeosebi în judeลฃele ArgeลŸ, Dâmboviลฃa ลŸi Vâlcea, vor fi posibile cantitฤƒลฃi de aproximativ 25 de litri pe metru pฤƒtrat.

Cele mai citite

Dopamina politicii sau genetica minciunii

Oamenii politici care nu-ศ™i recunosc greศ™elile, devin antipatici. Tac sau รฎศ™i raศ›ionalizeazฤƒ rฤƒspunsul, se uitฤƒ รฎn jur ศ™i-ศ™i recalibreazฤƒ discursul. Avem un recul cรขnd...

Cine sunt judecฤƒtorii care au votat รฎmpotriva candidaturii Dianei ศ˜oศ™oacฤƒ la alegerile prezidenศ›iale

Curtea Constituศ›ionalฤƒ a Romรขniei (CCR) a acceptat o contestaศ›ie รฎmpotriva candidaturii Dianei ศ˜oศ™oacฤƒ la alegerile prezidenศ›iale, hotฤƒrรขrea fiind definitivฤƒ ศ™i eliminรขnd-o astfel din cursa...

Cod portocaliu ศ™i risc de viituri pe mai multe bazine hidrografice

Din aceastฤƒ searฤƒ, de la ora 18:00 ศ™i pรขnฤƒ luni, la ora 10:00, este cod portocaliu pe rรขuri din bazinele Siret ลŸi Prutย  Hidrologii anunลฃฤƒ...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ