5.4 C
București
luni, 21 octombrie 2024
AcasăSpecialTrei consilieri locali "migratori", dati in judecata de PC Cluj

Trei consilieri locali „migratori”, dati in judecata de PC Cluj

Trei consilieri locali din judetul Cluj ar putea ramane fara mandate. Deputatul Partidului Conservator Petru Calian, cel care conduce filiala acestei formatiuni politice, a declarat ca vrea sa ceara in instanta anularea mandatelor unor alesi din comunele Iara si Petrestii de Jos.
Parlamentarul a spus ca acesti consilieri locali au fost pana de curand membri ai PC. In ultimele zile, ei au depus, insa, declaratii de apartenenta politica catre PNL si PD. Alesii respectivi nu si-au dat, insa, demisia din Partidul Conservator si se pare ca inca nu s-au inscris in formatiunile carora au declarat ca le apartin.
Astfel ca, teoretic, acesti consilieri sunt inca membri ai PC, pentru ca la trecerea la PNL si PD au indeplinit doar formalitatile din legea pentru oprirea migratiei politice si nu cele din legea partidelor politice, care prevede ca o persoana inceteaza sa mai fie membru al unui partid doar prin demisie sau prin inscrierea intr-o alta formatiune. Petru Calian a spus ca in cazul in care cei trei vor prezenta legitimatii antedatate emise de alte partide, el va cere Politiei sa verifice registrele cu evidentele membrilor de partid, precum si procesele-verbale ale sedintelor in care au fost primiti in PD si PNL acesti consilieri, ca nu cumva documentele sa fie falsificate.
Consilierii respectivi vor fi exclusi din PC, iar automat, in conformitate cu noile prevederi legale, vor ramane fara mandate. Petru Calian a adaugat ca va solicita consiliilor locale din Iara si din Petrestii de Jos sa valideze mandatele supleantilor.
In urma migratiei politice, consilierii au pierdut in judetul Cluj 12 mandate de consilieri locali, doi viceprimari precum si singurul primar conservator, cel din Petrestii de Jos, care a trecut la PD. In schimb, in PC s-au inscris opt consilieri locali, un viceprimar si patru alesi judeteni, precum si deputatul Petru Calian. Cei mai multi dintre ei provin din PRM.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă