21.8 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialTrei clujeni spre Aconcagua

Trei clujeni spre Aconcagua

Cel mai înalt vârf de munte din America, Aconcagua, se pregăteşte pentru a fi cucerit de către trei clujeni. Şeful de formaţie Salvamont-Salvaspeo Cluj, Vasile Cipcigan, alături de Ciprian Pătraşcu şi Eugen Olariu, vor pleca marţi dimineaţă spre oraşul argentinian Mendoza, aflat la 112 kilometri Nord-Vest de vârful din Munţii Anzi. „Expediţia va dura 26 de zile, iar urcarea propriu-zisă pe munte va dura între 10 şi 15 zile. În mod normal se face în 10 zile, dar depinde de vreme, care va fi cel mai mare adversar al nostru. Pot să fie chiar şi -30 de grade, dar dacă avem noroc putem să ajungem în vârf cu zero vânt”, a declarat Cipcigan.

Investiţii personale

Întreaga expediţie îi va costa pe cei trei alpinişti aproximativ 4.000 de euro de persoană, o sumă mică, dar şi mare în acelaşi timp. „La început am crezut că aproximativ 15.000 de euro nu e o sumă mare, dar am aflat că e enormă. Nu există sponsor care să dea mai mult de 1.500 de euro şi nu am vrut să implicăm şi autorităţile locale, acum când sunt daţi oameni afară. Dar am rezolvat problemele financiare şi acum trebuie să ne facem treaba”, a mai spus Cipcigan. Cei trei alpinişti vor să cucerească cele mai importante vârfuri de pe toate continentele, iar cireaşa de pe tort ar urma să fie Everestul, cel mai înalt vârf din lume.

 

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Economia mondială arată ca în anii 1920, declară șefa Băncii Centrale Europene

Christine Lagarde spune că există paralele între cele două perioade, dar azi avem instrumente să gestionăm schimbările structurale Economia globală se confruntă cu fisuri comparabile...

Economia mondială arată ca în anii 1920, declară șefa Băncii Centrale Europene

Christine Lagarde spune că există paralele între cele două perioade, dar azi avem instrumente să gestionăm schimbările structurale Economia globală se confruntă cu fisuri comparabile...
Ultima oră
Pe aceeași temă