23.9 C
București
sâmbătă, 29 iunie 2024
AcasăSpecialTrei civili ucişi la Doneţk

Trei civili ucişi la Doneţk

Trei civili au fost ucişi în timpul violențelor care au avut loc la Doneţk, în noaptea de miercuri spre joi, a anunţat primăria orașului, potrivit Mediafax.

De asemenea, tirurile lansate în cartierul Budionivski, la periferia de sud a oraşului, au provocat rănirea a cinci persoane în rândul populaţiei, a declarat aceeaşi sursă.

Situaţia era în continuare "tensionată" joi dimineaţa, a precizat primăria. "Locuitorii a numeroase cartiere susţin că aud periodic tiruri de artilerie grea, explozii şi arme automate", mai scrie sursa citată.

Doneţk, pe care forţele ucrainene încearcă să îl izoleze de zona rebelă şi de frontiera rusă, este afectat de lupte în ultimele zile în cartierele periferice. Cel mai mare oraş din această regiune industrială şi minieră, cu un milion de locuitori înaintea ostilităţilor, Doneţk a fost, în noaptea de marţi spre miercuri, ţinta unui atac aerian, a cărui responsabilitate este respinsă de Kiev.

Cele mai citite

Democrații cer înlocuirea lui Joe Biden la alegerile prezidențiale din SUA, după dezbarea cu Trump

Performanța președintelui Joe Biden în dezbaterea pe scară largă împotriva fostului președinte Donald Trump a creat panică în rândul democraților. Actualul președinte al SUA...

Congres USR: Partidul își alege astăzi un nou Birou Național și candidatul la alegerile prezidențiale

USR îşi alege astăzi noua conducere a partidului, dar şi candidatul la prezidenţiale. Delegații USR se reunesc, la București, pentru Congersul partidului unde își vor...
Ultima oră
Pe aceeași temă