17.4 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialTraian Băsescu: Voi analiza denunţarea pactului de coabitare

Traian Băsescu: Voi analiza denunţarea pactului de coabitare

Independenţa justiţiei în România s-a prăbuşit cu „binecuvântarea premierului Ponta”, a declarat preşedintele Traian Băsescu, la emisiunea Evenimentul Zilei, difuzată la postul B1TV

Băsescu despre înlăturarea procurorului Papici: Niţu, Ponta şi Cazanciuc au compromis România

„Mă face să denunţ pactul de coabitare. În acest moment, ce au făcut Niţu, Cazanciuc şi Ponta a compromis România”, a spus Traian Băsescu, în cadrul emisiunii.

Şeful statului susţine că se gândeşte să facă acest lucru deoarece Victor Ponta „a intrat cu bocancii în justiţie doar de dragul ministrului Dragnea”.

„Grav mi s-a părut discursul premierului la adresa lui Papici, l-a făcut în toate felurile. Niţu nu este un om care să se schimbe de la o zi la alta. Cineva se urcă cu picioarele pe el şi acceptă.

Acum 7 zile oamenii ăştia erau buni, şi după ce s-a pus dosarul lui Dragnea, a ieşit şi dosarul lui Voiculescu, dintr-o dată nu au mai fost buni. Nu-l mai girez pe Victor Ponta pentru că a încălcat grav pactul şi mai ales s-a băgat cu bocancii în justiţie, doar de dragul lui Dragnea„, a mai spus Băsescu, la emisiunea Evenimentul Zilei.

„Referitor la pactul de coabitare, voi face o analiză şi în această după-amiază mă voi pronunţa. Eu trebuie să fac o analiză, ce a respectat şi ce nu, şi să văd dacă are rost să-l mai menţinem. Pentru că el nu e în afara legii, legile ar trebuie să substituie acest pact, problema e că el fiind semnat cu preşedintele României, care are o credibilitate construită legată de statul de drept, de respectarea unor politici externe, i-am transferat practic o parte din credibilitatea mea.

Pactul nu ni l-a dat nimeni, era de mult conceput. Victor Ponta se dovedeşte mincinos până şi cu un document important”, a mai spus Traian Băsescu.

Preşedintele Băsescu afirmă că ceea ce i se pare legitim este dorinţa unui procuror bun de a avansa, cei doi procurori numiţi interimari, miercuri, nefiind consultaţi în acest sens.

Procurorul general Tiberiu Niţu a decis miercuri încetarea delegaţiei lui Lucian Papici din funcţia de procuror şef al Secţiei I din Direcţia Naţională Anticorupţie. Demiterea a venit imediat după ce dosarul lui Liviu Dragnea ajunsese deja pe masa procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă