16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialTragedie la liceul Platte Canyon

Tragedie la liceul Platte Canyon

O eleva americana in varsta de 16 ani, Emily Keyes, a fost impuscata mortal intr-o luare de ostatici la liceul Platte Canyon din Bailey, Colorado, aflat la mai putin de o ora cu masina de Columbine, liceul in care, la 20 aprilie 1999, au fost impuscati 12 elevi si un profesor.
Un barbat inarmat, purtand un rucsac in care a anuntat ca se afla o bomba, a patruns miercuri, la 11:40 dimineata (ora locala), intr-una din clasele liceului si, sub amenintarea armei, a ales sase dintre fete, evacuandu-i din incapere pe ceilalti elevi. Cand unul dintre baieti s-a oferit sa ramana si el ca ostatic, atacatorul a indreptat arma spre el si i-a spus ca e „in interesul lui” sa plece.
Liceul a fost evacuat, la fel si o scoala secundara, Fitsimmons, din apropiere, copiii fiind dusi la un centru de criza. Politia locala a cerut sprijinul echipei SWAT din Jefferson County, aceeasi care a intervenit si in 1999, la Columbine. Atacatorul a tinut legatura cu negociatorul politiei la inceput direct, iar apoi prin intermediul ostaticelor. Patru dintre fete au fost eliberate. Negocierile s-au prelungit aproape patru ore, atacatorul enervandu-se din ce in ce mai tare. Echipa SWAT a decis sa intervina in momentul in care barbatul a dat un ultimatum, amenintand ca dupa ora 4:00 P.M. „se va intampla ceva groaznic”. La 3:30 P.M., membrii fortelor speciale au distrus usa clasei aruncand grenade si au patruns in incapere.
Atacatorul a reactionat imediat, tragand asupra membrilor SWAT. Vazandu-se incoltit, el a impuscat-o in cap pe una dintre fete, pe care o tinea langa el, iar apoi s-a sinucis. Cealalta ostatica nu a fost ranita. Exista suspiciuni ca atacatorul ar fi abuzat sexual de ostatice. Fata impuscata in cap a fost transportata cu un elicopter la spital. Medicii nu au mai reusit insa sa o salveze, decesul fiind constatat oficial la ora 4:32 P.M. Socul trait de comunitate a fost cu atat mai mare cu cat au fost retrezite si amintirile dureroase ale tragediei de la Columbine. Liceul Platte Canyon, scoala secundara Fitsimmons si alte scoli si licee din zona au fost inchise pentru restul saptamanii, pentru a le da timp elevilor si parintilor sa isi revina.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă