18.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialTragedie în Elveţia: 22 de copii au murit într-un accident

Tragedie în Elveţia: 22 de copii au murit într-un accident

Un groaznic accident s-a produs marţi seara în Elveţia, unde un autocar cu turişti a intrat în zidul unui tunel. Bilanţul consemnează cel puţin 28 de morţi, între care 22 de copii, transmite Agerpres.

Conform informaţiilor preliminare, încă 24 de copii au suferit răni de gravitate diferită.

Potrivit poliţiei locale, în tunelul din apropierea oraşului Sierre (sudul Elveţiei), şoferul autocarului, care transporta turişti din Belgia, a pierdut controlul volanului şi s-a izbit de un zid al tunelului.Î

n autocar se aflau 52 de persoane – copii şi însoţitorii acestora.

Accidentul s-a produs, potrivit publicaţiei menţionate, în apropiere de oraşul Sierre, cantonul Valais, în jurul orei locale 21:15. Din motive încă necunoscute, şoferul a pierdut controlul volanului şi s-a izbit într-un zid al tunelului prin care trecea autocarul. În accident au murit şi ambii şoferi ai autocarului.

După cum a precizat ambasadorul Belgiei în Elveţia, Jan Luykx, toţi copiii care au murit în accident au venit la schi în Elveţia din oraşele belgiene Heverlee (provincia Brabant) şi Lommel (provincia Limburg) şi au petrecut o săptămână în staţiunea montană din Val d’Anniviers.

Persoanele rănite au fost duse la spitalele din cantonul Valais; doi dintre copii, cu leziuni grave, au fost transferaţi la centrul medical de la Universitatea Lausanne, iar un copil a fost transferat la o clinică din Berna.

La locul accidentului a început să funcţioneze un centru de asistenţă psihologică. Ambasadorul Belgiei în Elveţia s-a deplasat de urgenţă la Sierre pentru a se întâlni cu rudele victimelor.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă