7 C
București
marți, 22 octombrie 2024
AcasăSpecialTraficantii de Isus Christos

Traficantii de Isus Christos

Nebunia in care traieste societatea romaneasca devine tot mai evidenta in preajma Craciunului. Pe de o parte, icoanele sunt alungate din scoli, pe motiv ca membrii minoritatilor religioase s-ar putea simti discriminati. Pe de alta parte, membrii respectivelor minoritati nu se simt discriminati atunci cand profita de cele cateva zile libere de Craciun si de ofertele speciale lansate cu acest prilej de companii, de la magazinele alimentare pana la firmele de telefonie mobila.
Pentru cei mai multi dintre romani decembrie nu este luna cadourilor. Aceasta formula aberanta logic a fost lansata din motive publicitare. In fond, oricare luna este potrivita pentru a face daruri celor dragi. Decembrie este luna in care s-a nascut Isus Christos. Prilej de bucurie pentru crestini, sarbatoarea Nasterii Domnului a fost considerata si o ocazie potrivita pentru a oferi cadouri celor dragi, chiar si in cele mai intunecate momente.
Lucrurile s-au schimbat sub presiunea societatii de consum. Incet-incet, Isus Christos a fost inlocuit cu Mos Craciun. Parintii povestesc copiilor lor despre Nasterea Mantuitorului intr-un fel de clandestinitate, de teama sa nu spulbere iluziile micutilor le-gate de venirea Mosului. Astfel, in seara zilei de 24 decembrie copiii asteapta darurile aduse prin horn de Mos Craciun si se gandesc mai putin la Pruncul din iesle, care a venit pe lume intr-o pestera rece.
De aici si pana la interzicerea simbolurilor crestine nu mai e decat un pas. Unele tari l-au facut deja, pe motiv ca trebuie sa menajeze susceptibilitatile necrestinilor. Numai ca societatea contemporana nu tinde spre a fi una necrestina, ci una nereligioasa. Anul acesta, in Transilvania, Sarbatoarea Luminii, Hannuka, din calendarul evreiesc, a trecut mai degraba neobservata.
Noul marxism doreste sa confiste sentimentul religios ca sa il inlocuiasca cu niste surogate de bucurie euroconforma inodora, incolora si insipida, este invesmantat in mantia albastra cu stelute galbene a „politically correctness”, corectitudinea politica. Insa nimeni nu vorbeste despre dreptul oamenilor de a crede. Desigur, acesta este inscris frumos in tratate si in legi, insa daca cineva isi afirma credinta risca sa fie pedepsit.
Asa a patit catolicul Rocco Butiglione, care a pierdut sansa de a fi comisar european pentru Justitie doar pentru ca a indraznit sa isi spuna parerea despre homosexualitate.
Astfel ca cei care continua sa isi proclame crezul crestin par sa fi devenit niste traficanti clandestini de Isus Christos, prezent in Euharistie.
Sarbatori fericite!

Cele mai citite

Casa Albă: Rusia nu a reuşit să submineze alegerile din Republica Moldova

Rusia nu a reuşit să submineze alegerile din Republica Moldova, chiar dacă a "lucrat energic" în acest sens, a reacţionat luni un purtător de...

Mai multe personalități și instituții din România și străinătate au fost decorate de Familia Regală

Ambasadorul Gabriela Dancău, cantautorul Nicu Alifantis, generalul (r) Corneliu Postu, fost director al Statului Major al Apărării, se numără printre personalităţile decorate, luni seară,...

Hamas va fi condus temporar de un comitet aflat în Qatar

Hamas, al cărui lider Yahya Sinwar a fost ucis de armata israeliană, va fi condus temporar de un comitet cu sediul în Qatar, înainte...
Ultima oră
Pe aceeași temă