16.9 C
București
luni, 7 octombrie 2024
AcasăSpecialTraficanţi de prostituate, prinşi de poliţie, la Cluj. Femeile erau plasate în...

Traficanţi de prostituate, prinşi de poliţie, la Cluj. Femeile erau plasate în Italia şi Austria

Şapte persoane care făceau parte dintr-o reţea de trafic de carne vie, care plasau femei din România în Austria şi Italia, au fost prinse de poliţie, în urma unor descinderi în Cluj. Gruparea acţiona de aproape 10 ani, pe relaţiile România-Italia şi România- Austria.

Potrivit anchetatorilor, ”din cercetările efectuate până în prezent, a reieşit că, începând cu anul 2005, membrii grupării ar fi recrutat mai multe tinere, din România, în special din judeţul Cluj şi judeţele limitrofe, pe care le-ar fi transportat în oraşul Padova din Italia, unde le-ar fi cazat în apartamente închiriate în scopul tragerii de foloase de pe urma practicării prostituţiei de către acestea. Clienţii erau racolaţi prin anunţuri matrimoniale în presa locală”.

De asemenea, din anul 2010, membrii grupului infracţional ”ar fi înlesnit introducerea mai multor tinere în bordeluri din Viena, unde acestea ar fi practicat prostituţia în folosul lor”, mai arată poliţia într-un comunicat de presă.

Suspecţii au fost duşi la audieri la sediu DIICOT Cluj. În urma percheziţiilor, poliţia a reţinut cinci maşini care aparţin membrilor reţelei.

În locuinţele traficanţilor au fost descoperite 18 telefoane mobile, 5 laptopuri, 2 table şi 2 calculatoare şi 1.400 de euro. Bunurile şi bani descoperiţi au fost ridicaţi pentru cercetări.

Cele mai citite

Furtul din umbră: ANAF dezvăluie cazuri de rambursări uriașe nedeclarate

Zeci de milioane de lei fără declarație fiscală, noua metodă de a recicla bani, prin plăți ramburs Vânzarea de articole de pescuit, lenjerii de pat,...

Pilonul 2 de pensii, active record de 30 de miliarde de euro

Banii din Pilonul 2 sunt al doilea cel mai valoros activ financiar al populaţiei, după depozitele bancare Un comunicat al Asociaţiei Pensiilor Private (APAPR) anunță...

Gazzaniga, erou la Girona! Trei penalty-uri apărate în victoria cu Bilbao

Portarul Paulo Gazzaniga a fost eroul echipei Girona în meciul cu Bilbao din etapa a noua din La Liga, reușind să apere trei penalty-uri...
Ultima oră
Pe aceeași temă