14.2 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialTrabucul aprins – garanţia cerută de Vîntu pentru o şpagă de 1.000.000...

Trabucul aprins – garanţia cerută de Vîntu pentru o şpagă de 1.000.000 €

Sorin Ovidiu Vîntu ar fi cerut ca persoana care ar fi trebuit să îl scape de închisoare să se dezvăluie prin gesturi făcute în autobuz sau în sala de box.

Vîntu nu a avut încredere în faptul că Rudel Obreja, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, îl poate salva de închisoare contra sumei de un milion de euro, fapt pentru care i-a cerut acestuia garanţii suplimentare, arată procurorii DNA.

“Obreja Rudel a susţinut că putea afla numele judecătorilor din complet cu o săptămână înainte de primul termen de judecată, însă denunţătorul (SOV – n.r.) nu a fost de acord cu această «garanţie», deoarece într-un asemenea termen informaţia era mult prea uşor de aflat de către orice persoană. Denunţătorul i-ar fi sugerat acestuia că existau şi alte modalităţi prin care s-ar fi putut să i se ofere «garanţia», respectiv un gest prestabilit (aprinderea unui trabuc, un semn cu pălăria în autobuz sau trei lovituri consecutive în sacul de box într-o sală de sport) şi făcut în public de către persoana implicată în realizarea intervenţiei”, se arată într-un comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Rudel Obreja a fost trimis ieri în judecată pentru acuzaţia de trafic de influenţă. Acesta se află în arest la domiciliu în dosarul în care ar fi fost denunţat de Sorin Ovidiu Vîntu, căruia i-a cerut bani pentru a-l scăpa de condamnare în procesul în care fostul mogul era judecat pentru favorizarea lui Nicolae Popa, fost director FNI. Numele denunţătorului a fost făcut public chiar de Rudel Obreja, după ce acesta a fost reţinut de anchetatori, invocând că este victima unei înscenări.

Banii, în două tranşe

Totuşi, din rechizitoriul procurorilor reiese că Rudel Obreja ar fi cerut banii în două tranşe, prima de 200.000 de euro, a doua de 800.000 de euro. “Denunţătorul i-a reproşat inculpatului Obreja Rudel că nu era la curent cu situaţia dosarului penal, exprimându-şi bănuiala că era victima unei escrocherii”, conform DNA. Acesta ar fi fost şi motivul probabil pentru care SOV l-ar fi denunţat pe Obreja.

“În ziua de 15.10.2013, nu s-au discutat detalii legate de momentul sau modalitatea în care banii urmau să intre în posesia lui Obreja Rudel şi acesta nu a precizat dacă intenţiona să împartă banii şi cu alte persoane. De asemenea, inculpatul nu a oferit nici un indiciu cu privire la identitatea persoanei prin intermediul căreia ar fi intervenit pe lângă judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.”

Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat definitiv, în ianuarie anul acesta, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul favorizării lui Nicolae Popa. În februarie, a început urmărirea penală împotriva lui Rudel Obreja, care iniţial a fost arestat preventiv, situaţie comutată în arest la domiciliu.

Obreja Rudel a susţinut că putea afla numele judecătorilor din complet cu o săptămână înainte de primul termen de judecată.“

 

Cele mai citite

Piața apei publice crește: Din ce în ce mai mulți români conectați la sistemele de alimentare

Valul urbanizării aduce apă potabilă prin rețele publice pentru 77% dintre gospodăriile din România Institutul Național de Statistică anunță că populaţia conectată la sistemul public...

Revoluția subterană a lui Nicușor Dan „îngroapă” 45 de km de conducte noi

Primarul Capitalei a reamintit că anul trecut au fost reabilitate țevi pe o lungime de 50 de km Într-o postare pe Facebook, primarul Nicușor...

Avertizare Cod Portocaliu de inundații emis pentru șase județe

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare de Cod Portocaliu de inundații, valabilă pe 30 septembrie, pentru râurile...
Ultima oră
Pe aceeași temă