4.8 C
Bucureศ™ti
vineri, 18 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialTotul pentru nomenclaturฤƒ, restul pentru popor | OPINIE

Totul pentru nomenclaturฤƒ, restul pentru popor | OPINIE

Gestul ticฤƒlos ศ™i laศ™ al Guvernului Grindeanu de marศ›i noaptea a aruncat în aer cel mai important pilon al democraศ›iei: încrederea. Începând de marลฃi noaptea, ori de câte ori vor fi chemaศ›i sฤƒ îศ™i exprime votul, oamenii nu vor mai avea încredere cฤƒ politicienii pe care îi trimit în Parlament chiar vor face ceea ce au promis în campania electoralฤƒ. Precedentul este creat.

La alegerile viitoare, probabil rata de participare va fi ศ™i mai micฤƒ, ลŸi ฤƒsta este încฤƒ un obiectiv bifat, probabil involuntar, de PSD. În democraศ›ie, se pleacฤƒ de la premisa cฤƒ Parlamentul ศ™i Guvernul – alcฤƒtuit pe baza unei majoritฤƒศ›i politice decise de votul oamenilor – se vor pune în slujba poporului. Alegฤƒtorii voteazฤƒ cu încrederea cฤƒ demnitarii îศ™i vor respecta la virgulฤƒ jurฤƒmântul pe care îl depun în Parlament ศ™i care spune: „Jur sฤƒ îmi îndeplinesc cu onoare ศ™i fidelitate mandatul încredinศ›at de popor“.

Aici cuvântul-cheie este „fidelitate“. PSD a fost votat pentru ca Dragnea sฤƒ-ศ™i punฤƒ în aplicare programul de guvernare pe care doar el îl ศ™tie din scoarศ›ฤƒ în scoarศ›ฤƒ: creศ™teri de pensii, salarii la bugetari, eliminare de taxe, autostrฤƒzi, aeroporturi, linii de metrou, ศ™coli ศ™i grฤƒdiniศ›e, sฤƒli polivalente ลŸi spitale, promisiuni pe care le-ai putea onora doar cu bugetul Germaniei.

Nicฤƒieri în campania electoralฤƒ, în niciun program de guvernare sau flyer electoral, PSD nu a promis cฤƒ va legifera în favoarea unor politicieni cu dosare penale, dintre care cap de listฤƒ este chiar ศ™eful PSD, Liviu Dragnea.

Atunci când conducฤƒtorii nu mai sunt fideli proiectelor pe baza cฤƒrora au fost aleลŸi ศ™i, implicit, nu mai respectฤƒ dezideratele oamenilor care i-au ales, legiferând în propriul interes, începe tirania. Când 15.000 de oameni ies în stradฤƒ, în mijlocul sฤƒptฤƒmânii, dupฤƒ miezul nopศ›ii, pe un frig pฤƒtrunzฤƒtor de -5°C, iar Guvernul Grindeanu îi ignorฤƒ sau îi declarฤƒ nereprezentativi, înseamnฤƒ cฤƒ politicienii au pierdut orice urmฤƒ de empatie cu propriii cetฤƒศ›eni. Pentru cฤƒ Guvernul este al României, nu al celor 3 milioane de votanลฃi PSD.

ศ˜i aici revin la chestiunea încrederii ca fundament al democraศ›iei. Sigur, nu poate fi eliminatฤƒ posibilitatea ca puterea politicฤƒ sฤƒ legifereze cu dedicaศ›ie, în favoarea unei clientele politice. Dar în democraศ›ie se pleacฤƒ de la premisa de bunฤƒ-credinศ›ฤƒ care este aplicatฤƒ tuturor: organelor de control, funcลฃionarilor publici, mass-media ศ™i politicienilor. Angajamentul parlamentarilor la preluarea mandatului mai spune: „Jur sฤƒ apฤƒr democraลฃia, drepturile ลŸi libertฤƒลฃile fundamentale ale cetฤƒลฃenilor, suveranitatea, independenลฃa, unitatea ลŸi integritatea teritorialฤƒ a României“. Guvernul ลŸi majoritatea PSD-ALDE se aflฤƒ deja în afara acestui jurฤƒmânt.  

Pentru a stopa gesturile banditeศ™ti precum cel de marศ›i noaptea, ar trebui înfiinศ›ate tribunale morale unde Guvernul Grindeanu ศ™i plagiatorul ministru al Justiศ›iei, Florin Iordache, sฤƒ fie judecaศ›i pentru înaltฤƒ trฤƒdare ศ™i crime împotriva intereselor propriilor cetฤƒศ›eni.

Imaginea zilei de marลฃi surprinde nu doar niศ™te politicieni care sfideazฤƒ propriul popor, ci unii profund dezumanizaศ›i. Totul pentru nomenclaturฤƒ, restul pentru popor.  

Cele mai citite

Marcel Ciolacu: Romรขnia va intra anul acesta รฎnย Schengenย ลŸi cu graniลฃele terestre

Premierul a afirmat cฤƒ a rezolvat Schengen, dupฤƒ un eลŸec al fostului prim-ministru Marcel Ciolacu a declarat cฤƒ are โ€žmai multe informaศ›iiโ€ care รฎi permit...

Donald Trump รฎl atacฤƒ pe Zelenski: Nu ar fi trebuit niciodatฤƒ sฤƒ lase sฤƒ รฎnceapฤƒ acest rฤƒzboi

PreลŸedintele ucrainean Volodimir Zelenski, a cฤƒrui ลฃarฤƒ a fost invadatฤƒ de Rusia la 24 februarie 2022, "nu ar fi trebuit niciodatฤƒ sฤƒ lase sฤƒ...

Netanyahu spune cฤƒ pacea este mai aproape dupฤƒ uciderea lui Yahya Sinwar, liderul Hamas

Moartea liderului miลŸcฤƒrii palestiniene Hamas, Yahya Sinwar, oferฤƒ ลŸansa pฤƒcii รฎn Orientul Mijlociu, a declarat joi searฤƒ premierul israelian Benjamin Netanyahu, potrivit Pro Tv. El...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ