Crocodilul ucigaş
Locuitorii satului Bunawan din Filipine sărbătoresc ceea ce ei speră să fie sfârşitul terorii, după ce au capturat un crocodil lung de 6,5 metri şi cu o greutate mai mare de o tonă, relatează time.com. Este acel gen de bestie pe care Steven Spielberg ar putea s-o folosească într-unul dintre filmele sale. În urmă cu doi ani, un copil a fost mâncat de un crocodil care nua fost prins niciodată. În luna iulie a dispărut un pescar despre care se crede că a fost mâncat de un crocodil. De asemenea, sătenii au declarat că au văzut un crocodil care a ucis un bivol de apă în această vară.
Însă la începutul lunii septembrie, folosind capcane din cabluri de oţel şi o carcasă de animal pe post de momeală, ei au prins cel mai mare crocodil care a fost capturat vreodată. Au fost necesari aproape 100 de oameni pentru a transporta crocodilul printr-un pârâu şi de o macara pentru a-l urca într-un camion.
In timp ce această captură ar putea figura în Cartea Recordurilor, în sălbăticie trăiesc peste 250 de crocodili uriaşi de apă dulce şi 1000 de crocodili de apă sărată cu dimensiuni similare celor ale crocodilului capturat.
Calmarul uriaş
Calmarul uriaş nu a fost capturat niciodată viu. Aceste creturi enorme pot atinge o lungime de peste 13 metri şi pot cântări o tonă. De obicei se adăpostesc pe fundul mării. Ochii lor pot avea un diametru de 25 de centimetri.
Păianjenul uriaş
Păianjenul uriaş poate atinge o lungime de 30 de cm şi poate avea o grutate de până la 170 de grame. Se numeşte Tarantula „Mâncătoare de Păsări” Goliat. Acest tip de păianjen trăieşte în pădurile din zonele umede ale Americii de Sud şi a fost denumit dopă descrierile unor exploratori care susţin că au văzut tarantula devorând o pasăre colibri. Însă muşcătura sa nu este dăunătoare pentru oameni.
Meduza cutie
Mediza cutie a demonstrat faptul că o aparenţă inofensivă poate ascunde cele mai teribile lucruri. Acest tip de meduză poate fi găsit în apele tropicale Indo-Pacifice şi are foarte multe tentacule, fiecare dintre ele conţinând aproximativ 5000 de ace otrăvitoare. Otrava meduzei-cutie este una dintre cele mai puternice din lume şi atacă inima şi sistemul nervos. Durerea unei înţepături este atât de mare, încât multe victime imploră să le fie amputate membrele otrăvite, iar altele pot intra în stop cardiac din cauza agoniei. Meduzele-cutie sunt, însă, vânate de către ţestoasele de mare, imune la veninul lor.
Pitonul burmez
Pitonul burmez poate atinge o lungime de 8 metri şi o greutate de peste 90 de kg. Ei prind prada cu nişte colţi puternici şi se înfăşoară în jurul acesteia până o sufocă, după care o înghit întreagă. Cu toate că are o dimensiune uriaşă, pitonul burmez atacă rareori oamenii.