17.4 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialTomis se pregăteşte de titlu

Tomis se pregăteşte de titlu

La finalul acestei săptămâni va debuta finala Diviziei A1 la volei feminin, care se dispută între CSV 2004 Tomis Constanţa şi Ştiinţa Bacău.

Puţini credeau, la începutul campionatului, că Ştiinţa Bacău va fi una dintre echipele care anul acesta vor lupta pentru titlu. Iată că gruparea moldoveană a ajuns în ultimul act al competiţiei şi a avut o evoluţie cu foarte puţine sincope. Una dintre acestea a avut loc chiar în faţa rivalei din finala campionatului, CS Volei 2004 Tomis Constanţa. Aceasta a reuşit să se impună în faţa băcăuancelor în partida disputată pe teren propriu, în sezonul regulat. Pentru echipa de pe litoral, acel joc nu reprezintă însă un avantaj moral deoarece şi ea a pierdut meciul disputat la Bacău, în aceeaşi fază a competiţiei.

În ceea ce priveşte echipa constănţeană, aceasta a reuşit accederea în ultimul act al campionatului după ce a încheiat pe locul secund sezonul regulat, în urma celor de la Bacău, a eliminat în prima fază a play-off-ului pe CSM Lugoj, iar în semifinale a trecut cu scorul general de 3-1 de Dinamo Bucureşti, adevărata mare rivală a tomitanelor. Acestea speră ca la finalul celor cinci dispute din ultimul act să aducă în vitrina clubului primul trofeu major din istorie.

Investiţiile făcute la echipă şi-au atins scopul în acest sezon prin accederea în faza finală a campionatului, însă nu vor fi desăvârşite decât dacă echipa se va încununa campioană. Finala se joacă după acelaşi sistem ca în semifinale. Se dispută cinci partide, echipa care va câştiga prima trei dintre ele urmând a cuceri titlul. Pentru că a terminat pe primul loc în clasamentul după sezonul regulat, Ştiinţa Bacău va avea avantajul terenului propriu. Astfel, primele două jocuri, de sâmbătă şi duminică, vor avea loc la Bacău. Următoarele două la jumătatea săptămânii viitoare, iar, dacă va fi nevoie, jocul decisiv va avea loc tot la Bacău, la finele săptămânii viitoare. Pentru Tomis, ţinta este un succes în primele două jocuri, iar apoi adjudecarea celor două meciuri de la Constanţa, ceea ce ar însemna obţinerea titlului.

CVM luptă pentru locul trei

Echipa masculină a dezamăgit şi în acest an. desele schimbări din lot cât şi cele la nivelul băncii tehnice au dus inevitabil la ratarea obiectivului. Învinsă în semifinală de Explorări Baia Mare, echipa de pe litoral joacă acum pentru obţinerea medaliilor de bronz. Adversara va fi Dinamo Bucureşti. Aceasta din urmă va fi gazda primelor două jocuri, programate sâmbătă şi duminică. Se va juca după acelaşi sistem, cel mai bun din cinci jocuri.

1 punct a fost diferenţa  din clasament dintre Ştiinţa Bacău şi CSV Tomis la finalul sezonului regulat, în favoarea băcăuancelor.

Cele mai citite

Septembrie, a treia cea mai slabă lună din 2024 pe segmentul de acțiuni, cu tranzacții de 1,2 miliarde lei

Bursa de Valori București a încheiat luna septembrie cu una dintre cele mai slabe performanțe ale anului, tranzacțiile pe segmentul de acțiuni totalizând 1,2...

Bărbat care punea la dispoziție locuințe pentru practicarea prostituției, reținut de oamenii legii

Zece percheziţii domiciliare au efectuate luni, 30 septembrie, în județul Mureș, într-un dosar de proxenetism, un bărbat de 45 de ani fiind reţinut. Suspectul...

Premierul calmează temerile: România nu va intra în criză, avem depozite la BNR

Marcel Ciolacu afirmă că este în legătură permanentă cu guvernatorul BNR și analizează indicatorii economici Întrebat dacă există riscul unor turbulențe economice în viitor, premierul...
Ultima oră
Pe aceeași temă