13.9 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialŢinteşte aurul olimpic la 40 de ani!

Ţinteşte aurul olimpic la 40 de ani!

„Da, voi avea 40 de ani la Jocurile Olimpice de la Londra, dar mă simt  încă într-o formă excelentă”, spune Nicoleta Grasu.

Veterana lotului care reprezintă România la Campionatele Europene de atletism de la Barcelona, Nicoleta Grasu, a urcat pe podiumul continental.

Atleta noastră a cucerit doar argintul în proba de aruncarea discului şi spunem „doar” pentru că în finală ea s-a aflat pe prima poziţie până la ultima aruncare, când a fost detronată de ambiţioasa croată Sandra Perkovici.

„E păcat că am pierdut în ultima secundă”

Susţinută din tribune şi de doi fraţi ai săi care, aflaţi în Spania, au venit special să îi facă galerie în ultimul act al concursului, Nicoleta Grasu reuşit să arunce 63,48 m de la prima încercare, dar Perkovici, o outsideră înainte de competiţie, a întrecut-o, reuşind o performanţă de 64,67 m. „Sunt foarte fericită că am obţinut medalia de argint, savurez acest moment. Competiţia a fost strânsă până în ultimul moment şi e păcat că am pierdut în ultima secundă, totuşi sunt mulţumită. Este un rezultat bun”, a spus Grasu, care şi-ar fi dorit să cucerească primul aur din carieră, alături de cele două medalii de bronz de la Campionatele Europene din 1998 şi 2006, şi cele patru de la Campionatele Mondiale, una de argint, în 2001,  şi trei de bronz, în 1999, 2007 şi 2009. Grasu mai are însă timp pentru a câştiga un titlu la o competiţie de anvergură. Deşi are 38 de ani, atleta nu numai că nici nu concepe să se retragă, dar se gândeşte să urce pe podium la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012.

„Da, voi avea 40 de ani la Jocurile Olimpice de la Londra, dar mă simt încă într-o formă excelentă. Mă ajută că mă antrenează soţul meu, iar faptul că am tot timpul familia alături de mine constituie un mare avantaj. Singurul lucru care m-ar putea împiedica să-mi îndeplinesc visul, acela de a cuceri o medalie de aur şi una olimpică, ar fi o eventuală accidentare. Până acum am fost destul de ferită, aşa că vreau să fiu optimistă şi în ceea ce priveşte viitorul. Până acum am fost de două ori atât de aproape de o medalie de aur (n.r. – la Mondialele din 2009  s-a instalat pe prima poziţie după a doua încercare, care a măsurat 65,20 m, iar la penultima aruncare a căzut pe locul doi după ce a fost întrecută de australianca Dani Samuels, care a realizat cea mai bună performanţă a sa din carieră, iar la ultima încercare, Nicoleta a pierdut şi poziţia a doua, după ce cubaneza Barrios a aruncat 65,31 metri, iar ea a ratat aruncarea). Sper ca la următoarea mare competiţie să reuşesc să ies din acest cerc vicios şi să urc pe cea mai înaltă treaptă a podiumului”, a mai spus Grasu.  

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă