16.9 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialTinerele regine de la 8±1 vor aur

Tinerele regine de la 8±1 vor aur

La competitia la care si-au anuntat participarea 54 de tari, Romania va fi reprezentata de doar doua echipaje feminine, cel de dublu rame si cel de 8±1, din barca ce va participa la "proba regina a canotajului" lipsind veteranele multiplu medaliate, olimpice si mondiale. "Am deplasat un lot extrem de tanar la Mondialele de la Poznan, cu o medie de varsta in jur de 22 de ani, dar speram sa ne prezentam onorabil", a spus Elisabeta Lipa, presedintele Federatiei Romane de Canotaj. In ciuda participarii reduse si a lipsei de experienta, conducerea forului de specialitate se asteapta ca delegatia sa revina acasa cu o medalie si nu exclude ca aceast ar putea fi chiar de aur. "Dupa cum au mers la ultima regata de la Lucerna, unde si-au batut toate adversarele si au castigat concursul, cred ca fetele din 8±1 au sanse reale sa cucereasca aurul. Avem totusi in vedere ca de la intrecerile din Elvetia au trecut cinci saptamani si nici advesarele lor n-au stat pe loc. Mai mult, majoritatea tarilor vin in aceleasi formule cu care s-au prezentat anul trecut la Beijing sau usor schimbate. De pilda, din echipajul SUA doar trei sportive s-au retras, celelalte urmand sa ia startul la Poznan", a spus Lipa. "Ar fi benefic daca fetele ar trage si serii, si recalificari. Daca se califica direct in finala vor avea o pauza de aproape o saptamana intre curse", a mai spus seful FRC.
La precedenta editie Romania a cucerit o medalie de argint, la 8±1, si una de bronz, la dublu rame, adica la aceleasi probe la care vom participa si in acest an, dar cu echipaje complet schimbate.

PROGRAMUL
» Finalele, peste o saptamana

Echipajul de dublu rame va concura in calificari pe 23 august, recalificarile
fiind programate pe 25 august, semifinalele joi, 27 august, iar finala sambata, 29 august. La 8±1, seriile sunt programate pe 24 august, recalificarile vor avea loc miercuri, 26 august, iar finala se va desfasura duminica, 30 august.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă