17.4 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialTimisorenii, afectati de poluarea fonica

Timisorenii, afectati de poluarea fonica

Sanatatea locuitorilor din mai multe zone ale municipiului Timisoara este afectata de nivelul ridicat de zgomot. Masuratorile efectuate in acest sens de catre specialistii Agentiei pentru Protectia Mediului (APM) au relevat faptul ca depasirea limitei maxime admise de zgomot (50 decibeli) provoaca cetatenilor grave tulburari de somn, afectiuni cardio-vasculare, tensiune arteriala si creaza probleme cu auzul.
Zonele cu cel mai ridicat risc din acest punct de vedere sunt: Calea Bogdanestilor si Torontalului, strada Miresei, sau bulevardul Republicii.
Reprezentantii Garzii de Mediu din judetul Timis au anuntat ca va fi facuta o sesizare catre Registrul Auto Roman. Aceasta, intrucat institutia are in competenta verificarea autovehiculelor din punct de vedere tehnic, care, de altfel, sunt si cele mai importante surse de poluare fonica. O solutie pentru eliminarea zgomotelor generatoare de stres si boli ar putea fi fluidizarea traficului intens din oras.

Cele mai citite

Valea Oltului, închisă din nou în reprize

Tronsoanele vizate sunt între Râmnicu Vâlcea și Sibiu, pe DN7 Trei tronsoane vor fi afectate de lucrări de stabilizare a versanților și de îndepărtae a...
Ultima oră
Pe aceeași temă