17.8 C
București
sâmbătă, 14 septembrie 2024
AcasăSpecialTimişoara, ţinută în şah de Mediaş

Timişoara, ţinută în şah de Mediaş

Gaz Metan Mediaş şi FC Timişoara au oferit un spectacol de calitate ieri după-amiază, la Sibiu, în etapa a doua a Ligii I, partida încheindu-se la egalitate: 2-2.

 

Debutul meciului i-a avut în prim-plan pe cei doi căpitani, Todea, de la Gaz Metan, şi Alexa, de la FC Timişoara, şi nu prin evoluţia lor, ci prin faulturile dure asupra adversarilor. Primele scântei au ieşit chiar în minutul 2, când jucătorul mediaşean şi-a lăsat amprenta crampoanelor pe piciorul lui Alexa. Căpitanul timişorenilor s-a răzbunat apoi pe primul oponent ieşit în cale, acesta fiind Eric. Nici una dintre cele două infrancţiuni nu a fost sancţionată cu cartonaş de către centralul Ovidiu Haţegan. Durităţile au continuat, dar Todea nu a mai scăpat de „galben” la o intrare la Magera (‘5). După această fază a venit şi prima mare ocazie a meciului. Axente i-a încercat vigilenţa lui Pleşca cu un şut de la 20 de metri, portarul gazdelor fiind salvat de bară (‘7).

Gazdele au răspuns în minutul 16. Eric i-a trimis o pasă printre fundaşii timişoreni lui Alexandru Muntean, mijlocaşul „găzar” a preluat elegant, a intrat cu balonul în careu, însă a fost oprit prin fault de către Sepsi. Haţegan nu a ezitat nici o secundă, arătând punctul cu var. Lovitura de pedeapsă a fost transformată cu siguranţă de Eric. Timişoara s-a avântat în atac, dar fără succes, deşi Axente şi Goga au pus în dese rânduri în pericol poarta lui Pleşca.

Repriza secundă a început excelent pentru gazde. În  minutul 47, Alexa a întârziat să degajeze din preajma propriului careu, Eric i-a furat mingea şi l-a învins pentru a doua oară ieri după-amiază pe Pantilimon, şi a devenit golgheterul Ligii I cu patru reuşite.

Jocul s-a schimbat după ce tehnicianul bănăţenilor a efectuat cele trei schimbări. Tameş, Poparadu şi Mansour, care i-au înlocuit pe Curtean, Bourceanu şi Goga, au dinamizat mijlocul echipei de pe Bega. Mediaşul a lăsat impresia că rezistă tot mai greu, iar Magera a redus din diferenţă în minutul 71. În minutul 90, Mircea Axente a restabilit egalitatea, salvându-şi echipa totodată de la o înfrângere neaşteptată la Sibiu.  

 

Epilogul rundei

Etapa a doua va fi închisă de partida CFR Cluj-Victoria Brăneşti. Campioana primeşte vizita nou-promovatei echipe ilfovene, într-un meci pe care Culio&Co. nu concep să-l piar­dă. În prima rundă, ardelenii au remizat 0-0, la Severin, în faţa Universităţii Craiova graţie şi greşelilor de arbitraj ale lui Alexandru Tudor. De partea cealaltă, Victoria Bră-neşti a pierdut la debutul în prima ligă împotriva formaţiei Gaz Metan Mediaş, scor 2-3.

Cele mai citite

Renault Symbioz lansează noi versiuni accesibile: concurență directă pentru Dacia Duster

Renault a introdus pe piață SUV-ul Symbioz, o alternativă de lux la Dacia Duster și o versiune extinsă a modelului Captur. Deși inițial lansat...

Armata SUA și forțele irakiene anunță eliminarea a patru lideri ai Statului Islamic în Irak

La sfârșitul lunii august, armata americană, în colaborare cu forțele de securitate irakiene, a eliminat patru lideri importanți ai grupării Statul Islamic (ISIS), inclusiv...

Bursele europene închid pe plus după decizia BCE de a reduce dobânzile

Bursele europene au închis în creștere vineri, pe fondul analizei investitorilor asupra recentei decizii a Băncii Centrale Europene (BCE) de a reduce dobânzile și...
Ultima oră
Pe aceeași temă