17.4 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăSpecialTimisoara continua sa o astepte pe Euro-Poli

Timisoara continua sa o astepte pe Euro-Poli

Politehnica Timisoara a inceput sezonul 2006-2007 avand ca obiectiv declarat titlul de campioana. Cu un program infernal in primele cinci etape cand a intalnit Steaua, Rapid si Dinamo, Poli nu a reusit sa se ridice la asteptarile fanilor. Poli a incheiat campionatul pe locul 7, o performanta putand fi totusi considerata calificarea in finala Cupei Romaniei pe care a pierdut-o in fata Rapidului. Urmeaza un nou sezon plin de sperante, mai ales ca a fost adus un antrenor strain si nu s-au mai facut transferuri "in masa", fiind adusi doar cinci jucatori, printre care Ganea de la Rapid si Stancu de la Steaua.

Directorul tehnic al Politehnicii Timisoara, Ion V. Ionescu, ne-a explicat care au fost principalele motive ale evolutiei mai putin satisfacatoare a echipei in sezonul precedent, dar si despre planurile de viitor ale formatiei de pe Bega.
» Cu toate ca la Poli se investesc bani multi, echipa nu reuseste sa-si indeplineasca obiectivele. Care ar fi cauzele?
— Nu as putea sa identific o cauza principala. Imi asum si eu o mica raspundere. In primul rand ar fi schimbarile dese de antrenori. Noii tehnicieni, nu are rost sa nominalizam, aduceau jucatori noi ceea ce a dus la imposibilitatea omogenizarii lotului. Selectia a fost superficiala. Unii antrenori au adus jucatori la recomandarile unora sau altora sau pe care nu i-au vazut decat pe DVD-uri sau casete.
» Dar Poli nu dispune de o echipa de scouteri care sa propuna jucatori care au fost urmariti pe viu?
— In mare parte parte munca unui scouter este facuta de catre impresari. De cand au aparut impresarii ei fac loturi la cluburi inclusiv la echipele nationale, pe alocuri.
» Totusi cluburile mari din Europa…
— Dar noi suntem in Romania, unde scouterii pot convietui foarte greu daca nu chiar deloc cu impresarii.

Finala Cupei, gandita superficial
» Ce a lipsit Politehnicii pentru a castiga Cupa?
— Poli avut un parcurs bun la un moment dat in campionat, concretizat si in semifinala din Cupa Romaniei cu Steaua. Din anumite motive s-a intrat pe o panta descendenta. Finala a fost gandita intr-o varianta superficiala.
» De catre cine?
— Cum se intampla de obicei antrenorul este cel aratat cu degetul. In orice club indiferent cine vine sa spuna ce jucator trebuie sa joace, antrenorul are ultimul cuvant.
»Dar exista cluburi in Romania ai caror presedinti recunosc ca impun jucatori in primul 11…
— Poate sa vina si Basescu sa spuna pe cine sa bagi in teren, tu ca antrenor tot pe cine vrei bagi.
» Selectionerul Victor Piturca i-a spus fostului antrenor al lui Poli, Vali Velcea, intr-o discutie purtata cu acesta inainte de meciul cu Slovenia de la Timisoara, ca singura greseala a fost titularizarea lui Pantilimon in detrimentului lui Popa.
— Dupa razboi sunt multi care vorbesc. Important este cine spune inainte. si mult mai important este sa fie ascultat.

Munca inceputa de la zero
» Cum se vede viitorul?
— Ca de obicei o luam de la zero. Dar speram sa ne indeplinim obiectivele.
» Va reusi Dusan Uhrin jr ceea ce nu au reusit predecesorii sai?
— Speram ca noul antrenor, care vine cu alte mentalitati, in primul rand sa reuseasca sa stabilizeze lotul. Avem jucatori de valoare care trebuie asamblati intr-un sistem, trebuie sa-i omogenizeze.  
» Poate Poli in acest sezon sa-si indeplineasca obiectivele?
— Cu lotul actual este posibil sa terminam in primele patru formatii ale campionatului. Dar in momentul de fata avem doar un lot cu jucatori valorosi. Pentru a reusi trebuie ca noul antrenor sa faca din acest lot o echipa, lucru ce a lipsit Politehnicii in ultimele sezoane.  
» Se tot vorbeste ca jucatorii romani se gandesc inca la Steaua, Dinamo si Rapid, chiar daca CFR Cluj si Poli se pot bate de la egal la egal cu granzii…
— Da, exista in continuare mirajul echipelor din Bucuresti. Am crezut ca dupa Revolutie va disparea. Dar balaurul cu doua capete a renascut si acum domina autoritar competitia interna. Campionatul s-a polarizat din nou. Daca inainte de ‘90 echipele s-au cooperativizat socialist acum ele s-au cooperativizat capitalist. Poli este neutra, la fel cum se poate spune si despre Rapid si CFR Cluj.
» Jucatorii de la echipa a doua a Politehnicii au demonstrat de fiecare data cand li s-a acordat o sansa ca au talent si merita sa faca pasul spre echipa mare. Ce proiecte de viitor mai sunt in ceea ce priveste centrul de copii si juniori?
— In momentul de fata centrul de copii si juniori se reorganizeaza. Vor fi adusi antrenori de valoare care se vor ocupa de tinere talente de la Poli. Echipa a doua s-a prezentat foarte bine in sezonul trecut si se cauta o solutie pentru a primi pe viitor drept de promovare.
» Nu e cam ciudat ca o echipa satelit a unui club din Liga I sa primeasca drept de promovare in primul esalon?
— Deocamdata se cauta o posibilitate. Nu cred ca in conditiile actuale se poate asa ceva. Dar oricine poate promova. Daca o echipa mica din nu stiu ce localitate are parte de un ivestitor cu bani poate promova. Indeplineste conditiile de licentiere si joaca in prima liga. Dar daca investitorul se supara si nu mai baga bani echipa dispare.

Cele mai citite

Hezbollah: Orice legătură cu Hashem Safieddine s-a pierdut

Contactul cu Hashem Safieddine, potenţial înlocuitor al liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, a fost "pierdut" de la loviturile israeliene de vineri din apropierea Beirutului, care...

Hezbollah: Orice legătură cu Hashem Safieddine s-a pierdut

Contactul cu Hashem Safieddine, potenţial înlocuitor al liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, a fost "pierdut" de la loviturile israeliene de vineri din apropierea Beirutului, care...
Ultima oră
Pe aceeași temă