16 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialTimisoara asteapta "partizanii"

Timisoara asteapta „partizanii”

– In aceasta seara orasul de pe Bega se va reintalni cu o atmosfera europeana, cand echipa lui Dusan Uhrin Jr. va juca impotriva lui Partizan Belgrad.

Pe 16 septembrie 1992, Poli Timisoara scotea un rezultat de egalitate, 1-1, in fata marelui Real Madrid. Dupa doua saptamani, echipa banateana avea sa piarda cu 4-0 si era eliminata inca din faza de debut a Cupei UEFA. Nimeni nu se gandea, insa, ca va mai trece inca 16 ani, pana cand Timisoara va mirosi, din nou, aerul european.

Astfel, la doua zile de la implinirea celor 16 sezoane de seceta europeana, batranul stadion "Dan Paltinisanu" va retrai emotiile unei confruntari europene. De data aceasta nu va fi o echipa de calibrul lui Real care ii va calca iarba, ci "modesta" Partizan Belgrad, campioana sezonului trecut in Serbia. Partida, care va incepe la ora 20:45, va arata daca actuala FC Timisoara, antrenata de cehul Dusan Uhrin Jr., a reusit sa treaca complet peste framantarile din jurul echipei, care au avut loc in ultimele doua saptamani, si daca fotbalistii banateni se vor gandi doar la ce au de facut in teren. "Deocamdata, avem o serie de patru meciuri castigate consecutiv, avem un moral bun in pofida a tot ceea ce se petrece in jurul nostru si suntem foarte pregatiti pentru meciul cu sarbii. Va fi foarte greu sa-i depasim, chiar daca multa lume spune ca formeaza o echipa slaba.

Noi i-am vazut pe caseta si au o forta de joc impresionanta. Sunt campionii Serbiei, acum domina intrecerea interna, asa ca doar printr-o daruire si o concentrare exemplara putem avea o sansa buna de calificare inca dupa meciul de pe teren propriu", si-a facut curaj mijlocasul Dan Alexa. Jucatorii timisoreni sunt constienti ca le va fi mult mai usor daca stadionul va fi arhiplin, iar capitanul banatenilor a facut un apel la fani sa vina intr-un numar cat mai mare la arena. "In primul rand ne bazam pe sprijinul suporterilor, care speram sa umple stadionul. S-a vazut pana acum ca jucam mai bine acasa decat in deplasare, iar cu ajutorul spectatorilor putem iesi invingatori de pe teren", a mai spus Alexa.

ABSENTA
Antrenorul Dusan Uhrin Jr. nu stie, inca, daca va putea conta pe Dorin Goga pentru partida din aceasta seara. Atacantul adus asta vara de la Universitatea Cluj s-a lovit in meciul cu Universitatea Craiova de sambata, iar Uhrin nu ar vrea sa riste o eventuala recidiva. "Ma simt tot mai bine pe zi ce trece, dar nu stiu daca voi evolua cu Partizan. Asta va decide antrenorul. Oricum, avem doua meciuri grele cu sarbii in care trebuie sa obtinem calificarea. Speram sa fim fericiti la final", a declarat Goga.

Cele mai citite

Crimă oribilă în București: a fost ucis cu o sapă. Cadavrul a fost găsit după mai multe zile

Un tânăr în vârstă de 29 de ani a fost arestat preventiv, pentru uciderea unui bărbat, de 34 de ani, într-un imobil abandonat din...

Ungaria oferă laptopuri gratuite elevilor, în timp ce România retrage tabletele distribuite în pandemie

Ungaria derulează cu succes un program național de sprijin educațional, prin care elevii din clasele a V-a și a IX-a primesc laptopuri gratuite din...

Guvernul a semnat contractele pentru două stadioane și un patinoar!

Proiectele pentru noile stadioane din Constanța și Pitești, precum și pentru patinoarul artificial din Sfântu Gheorghe au primit undă verde, prin semnarea contractelor la...
Ultima oră
Pe aceeași temă