Carnea care a ajuns pe rafturile supermarketurilor din Marea Britanie, Franţa şi Suedia ar putea fi de măgar, potrivit unor speculaţii care ar circula în rândul unor oficiali din domeniul industriei alimentare din Franţa, scrie The Independent, citat de Mediafax.
Citeşte şi SCANDALUL CĂRNII de CAL continuă. The Sun: Temeri privind „SIDA” la şeptelul din România
Potrivit The Independent, un politician francez a apreciat, duminică, că o lege care interzice circulaţia cailor pe drumurile din România ar putea să fie de vină pentru amplificarea vânzării frauduloase de carne de cal pe piaţa europeană a cărnii de vită. Căruţele trase de cai au reprezentat o formă de transport ce data de secole în România, însă sute de mii de animale au fost duse la abator după modificarea reglementărilor rutiere.
Potrivit publicaţiei, această lege a fost adoptată în urmă cu şase ani, dar a fost pusă în aplicare recent, interzicând totodată circulaţia căruţelor trase de măgari, ceea ce a condus la apariţia acestor speculaţii în rândul unor oficiali din domeniul industriei alimentare franceze.
Citeşte şi Cine a fost de rea-credinţă în scandalul cărnii de cal?
„Caii au fost interzişi pe drumurile din România, iar milioane de animale au fost trimise la abator”, a declarat Jose Bove, un vechi susţinător al micilor fermieri, vicepreşedinte al Comisie pentru Agricultură din cadrul Parlamentului European (PE), citat, de asemenea, de publicaţia britanică.
Citeşte şi SCANDALUL cărnii de cal: Furnizorul francez vrea să dea în judecată producătorul român
După ce cazul cărnii de cal a fost perceput timp de două zile drept o problemă britanică, scandalul a început să fie luat în serios de către ziarele şi politicienii francezi în acest weekend, scrie publicaţia, care îl citează pe ministrul francez pentru Consum Benoît Hamon afirmând că nu va ezita să treacă la acţiuni judiciare în cazul în care apar probe potrivit cărora cele două companii franceze care au manipulat carnea au ştiut despre fraudă.