23.4 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialTensiuni in cazul afaceristului asasinat

Tensiuni in cazul afaceristului asasinat

Magistratii Curtii de Apel Iasi au amanat ieri luarea unor hotarari in cazul asasinarii afaceristului botosanean Daniel Mancas. Astfel, trei dintre inculpati, in frunte cu Vlad Scurtu, au ramas in arest preventiv. In ce o priveste pe studenta Alina Horeanu, cea de-a patra persoana inclusa in dosar, aceasta a ramas in stare de libertate. "Abia azi (ieri, n.r.) am incheiat contract cu parintii lui Vald Scurtu. Luand in considerare acest aspect si toate prevederile legale, am cerut un nou termen de judecata pentru a avea timp sa studiez dosarul. Trebuie sa ma intalnesc cu cel pe care-l reprezint pentru a vedea maniera in care vom formula apararea", a declarat avocatul Christy Marsanu, aparatorul lui Vlad Scurtu.
In consecinta, magistratii Curtii au stabilit un nou termen de judecata pe 9 mai, cand se vor discuta propunerea de arestare a Alinei Horeanu, respectiv recursurile declarate de ceilalti trei impotriva masurii arestarii preventive. Reamintim ca cei patru au intrat in atentia anchetatorilor in urma cu aproape o saptamana, atunci cand anchetatorii au descoperit cadavrul botosaneanului Daniel Mancas, intr-o padure din judetul Suceava.

PROBATOR
Conform materialului probator, Vlad Scurtu si Alina Horeanu l-au ucis pe afacerist in luna februarie 2007 intr-un apartament din cartierul iesean Nicolina. Ulterior, ajutat de ceilalti doi complici, au incercat sa ascunda cadavrul si au vandut masina si mai multe bunuri ale celui asasinat cu sange rece. In fata anchetatorilor, Alina Horeanu a recunoscut in mare parte povestea.

Cele mai citite

Liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, eliminat de armata israeliană într-un atac aerian

Armata israeliană a anunțat sâmbătă că l-a eliminat pe liderul mișcării islamiste Hezbollah, Hassan Nasrallah, în urma unui atac desfășurat vineri asupra cartierului general...

Echipele Apa Nova, pregătite să intervină în caz de posibile acumulări de apă

Ca urmare a avertizărilor meteorologice emise de Administrația Națională de Meteorologie, care preconizează ploi abundente în zilele următoare, inclusiv în Municipiul București, există riscul...
Ultima oră
Pe aceeași temă