4.4 C
București
sâmbătă, 16 noiembrie 2024
AcasăSpecialTensiuni in cazul afaceristului asasinat

Tensiuni in cazul afaceristului asasinat

Magistratii Curtii de Apel Iasi au amanat ieri luarea unor hotarari in cazul asasinarii afaceristului botosanean Daniel Mancas. Astfel, trei dintre inculpati, in frunte cu Vlad Scurtu, au ramas in arest preventiv. In ce o priveste pe studenta Alina Horeanu, cea de-a patra persoana inclusa in dosar, aceasta a ramas in stare de libertate. "Abia azi (ieri, n.r.) am incheiat contract cu parintii lui Vald Scurtu. Luand in considerare acest aspect si toate prevederile legale, am cerut un nou termen de judecata pentru a avea timp sa studiez dosarul. Trebuie sa ma intalnesc cu cel pe care-l reprezint pentru a vedea maniera in care vom formula apararea", a declarat avocatul Christy Marsanu, aparatorul lui Vlad Scurtu.
In consecinta, magistratii Curtii au stabilit un nou termen de judecata pe 9 mai, cand se vor discuta propunerea de arestare a Alinei Horeanu, respectiv recursurile declarate de ceilalti trei impotriva masurii arestarii preventive. Reamintim ca cei patru au intrat in atentia anchetatorilor in urma cu aproape o saptamana, atunci cand anchetatorii au descoperit cadavrul botosaneanului Daniel Mancas, intr-o padure din judetul Suceava.

PROBATOR
Conform materialului probator, Vlad Scurtu si Alina Horeanu l-au ucis pe afacerist in luna februarie 2007 intr-un apartament din cartierul iesean Nicolina. Ulterior, ajutat de ceilalti doi complici, au incercat sa ascunda cadavrul si au vandut masina si mai multe bunuri ale celui asasinat cu sange rece. In fata anchetatorilor, Alina Horeanu a recunoscut in mare parte povestea.

Cele mai citite

Adriana Bahmuțeanu, amendată la cavoul lui Silviu Prigoană: „Lăsați-mă să-mi plâng copilul!”

Tensiuni la cimitir: fosta soție a omului de afaceri a fost escortată de poliție după ce a adus un omagiu la cavoul familiei. Adriana...

Analiza PESTEL – Un instrument esențial în antreprenoriatul social

Într-un mediu de afaceri dinamic și adesea impredictibil, analiza PESTEL reprezintă un instrument esențial pentru antreprenorii sociali, oferind o perspectivă completă asupra factorilor externi...

Cum au ajuns varza și fasolea ingredientele vegetale de bază în gastronomia românească?

Bucătăria românească se remarcă prin simplitate, dar și prin bogăția gusturilor autentice. Ingredientele de bază au fost, de-a lungul timpului, cele care se găseau...
Ultima oră
Pe aceeași temă