13.4 C
București
luni, 7 octombrie 2024
AcasăSpecialTender a pierdut Nitramonia in favoarea ungurilor

Tender a pierdut Nitramonia in favoarea ungurilor

Omul de afaceri Ovidiu Tender, proprietarul firmei timisorene Agrosem SA, a pierdut cursa pentru privatizarea combinatului chimic Nitramonia Fagaras, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) selectand oferta ungurilor de la Nitrogenmuvek RT.
Practic, firma maghiara va incepe negocierile pentru preluarea a cinci societati situate pe platforma industriala Nitramonia: Nitrofertilizer SA, Nitroexplosives SA, Nitrocontrol SA, Nitroservice SA si Nitrotrans SA.
Dupa cum ne-a declarat liderul sindical de la Nitramonia, Lucian Cupu, in momentul de fata singura societate care functioneaza este Nitroexplosives, restul fiind in conservare. In cadrul celor cinci societati lucreaza aproximativ 1.200 de oameni. Liderul sindical s-a aratat multumit, la prima vedere, de faptul ca a fost selectata firma maghiara, avand in vedere ca Agrosem este o companie de comert, si nu de productie.
„Pentru AVAS, proiectul Nitramonia este departe de a se fi incheiat. Urmeaza acum sa ne concentram pe finalizarea tranzactiei, avand in vedere protejarea intereselor statului si recuperarea daunelor rezultate din primul proces de privatizare”, a declarat presedintele AVAS, Razvan Orasanu. Nitramonia s-a intors in ograda statului dupa privatizarea nereusita cu firma americana cu capital turcesc Fletcher Group LLC, care nu a respectat clauzele referitoare la investitiile de mediu si aportul de capital social. O perioada, din conducerea intreprinderii a facut parte si Francisc Toba, personaj controversat, despre care presa a scris ca in decembrie 1989, colonel de securitate fiind, a „pus umarul” la reprimarea Revolutiei de la Sibiu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă