15.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialTelenovela la nivel inalt

Telenovela la nivel inalt

Presedintele Israelului, Moshe Katzav (61 de ani), l-a informat pe procurorul general, Menahem Mazuz, ca este victima unui santaj, dupa ce o fosta angajata a administratiei prezidentiale l-a amenintat ca il va acuza de hartuire sexuala.
Canalul doi al televiziunii publice israeliene si cotidianul „Yedioth Ahronoth” au facut dezvaluiri pe aceasta tema, identificand-o pe femeia implicata doar prin initialele „R.A.” si aratand ca ea a condus biroul prezidential pana in ianuarie 2005.
Femeia sustine ca detine inregistrari ale unor „discutii intime” cu Moshe Katzav, cu care a avut mai multe convorbiri telefonice prelungite intr-o perioada in care s-a aflat la New York. La intoarcerea in Israel, ea i-ar fi cerut sa ii gaseasca un alt loc de munca. Potrivit presei israeliene, femeia ar fi recurs si la santaj, cerandu-i sefului statului o jumatate de milion de dolari ca sa nu inainteze acuzatia de hartuire sexuala. Angajati ai administratiei prezidentiale au declarat ca „R.A.” intra deseori singura in biroul lui Katzav si ca statea acolo si peste o ora.
Caracterizand scandalul drept o „telenovela”, cotidianul „Jerusalem Post” a citat ieri o declaratie a presedintelui Katzav, care a afirmat categoric ca relatiile sale cu „R.A.” au fost strict profesionale. Intrebat ce informatii i-a mai oferit procurorului general in legatura cu acest caz, presedintele a raspuns: „Ce spun, cand spun si cum spun este intre mine si procurorul general si nu poate fi discutat cu ziaristii”.
Miscarea pentru o Guvernare de Calitate, organizatie civica israeliana, i-a scris procurorului general, cerandu-i sa investigheze toate aspectele „afacerii Katzav”. „Intrucat este implicat presedintele Statului Israel, este de o mare importanta practica sa se investigheze cat mai rapid posibil toate aspectele cazului, fie si doar pentru a indeparta orice nor de banuiala care ar plana asupra presedintelui”.
Moshe Katzav nu a depus o plangere pentru santaj, dar procurorul general ar putea decide inceperea unei anchete penale.
Scandalul survine intr-un moment in care opinia publica israeliana este preocupata de evolutia situatiei din Fasia Gaza si de soarta caporalului Gilad Shalit, rapit la 25 iunie de un comando palestinian. Potrivit cotidianului „Jerusalem Post”, cei care il tin in captivitate au anuntat ca acesta ar fi inca in viata, tratat ca prizonier de razboi.

Cele mai citite

Zece ani de închisoare pentru stomatologul acuzat de agresiune sexuală asupra influenceriței Lolrelai

Dentistul acuzat de influencerița Ștefania Costache, cunoscută sub numele de Lolrelai, a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru agresiune sexuală și lipsire...

Manchester City riscă să fie exclusă din toate competițiile! „Procesul secolului” în plină desfășurare

Manchester City se confruntă cu o anchetă istorică pentru 115 nereguli financiare, iar clubul riscă sancțiuni drastice, inclusiv eliminarea din toate competițiile interne. Începând cu...

Hackerii iranieni au trimis informații despre campania lui Trump, în tabăra democraților

Un purtător de cuvânt al campaniei vicepreședintelui Kamala Harris a spus că doar „câteva persoane au fost vizate de aceste e-mailuri” Hackerii iranieni au luat...
Ultima oră
Pe aceeași temă