13.9 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialTelefonia fixa, tot mai ieftina

Telefonia fixa, tot mai ieftina

Anuntul a venit la doar o saptamana dupa ce Romtelecom si-a lansat, de asemenea, variantele sale de abonament cu convorbiri gratuite si nelimitate – adresate atat celor care au doar calitatea de abonat la serviciile sale de telefonie, cat si celor care au optat pentru pachete combinate de internet si telefonie. Diferenta majora fata de noua oferta UPC: este vorba despre gratuitate acordata doar pentru apelurile in reteaua Romtelecom. Convorbirile efectuate catre competitia "fixa" se taxeaza in continuare, in orice situatie.
UPC a mers insa mai departe si a propus ceea ce pe multe alte piete mature este un element de normalitate: telefonia fixa ca serviciu absolut gratuit, la pachet cu alte produse de comunicatii cu valoare adaugata mai mare.
Pentru piata romaneasca aceasta este o premiera, dar si un semnal ca operatorii de comunicatii fixe se confrunta acum cu toate elementele pe care le induce un mediu puternic concurential. Este vorba despre o cursa nebuna pentru ei, dar cu efecte extrem de pozitive pentru consumatori. Sa vorbesti gratuit si nelimitat la telefonul fix era doar un vis de neatins acum cativa ani, pentru clientii romani. Dar, deocamdata, ramane la stadiul de vis si pentru toti clientii care nu se afla in sfera de acoperire a UPC (compania care a preluat si Astral) sau chiar si a propriilor abonati, din orasele unde reteaua nu suporta inca serviciile triple-pay (televiziune, internet si telefonie). Richard Anderson, directorul general al operatorului, a anuntat insa ca se vor investi 40 de milioane de euro in acest an atat pentru imbunatatirea relatiilor cu clientii, cat si pentru modernizarea retelei de comunicatii, ceea ce inseamna ca tot mai multi dintre abonatii existenti vor putea avea acces la noua oferta.
In ceea ce-i priveste pe abonatii celorlalti operatori, concurenta isi va spune cuvantul. "Este si competitia un lucru foarte bun – a spus Andreea Nastase, corporate affaire UPC Romania. Nu dormim, in nici un caz, linistiti!". si evident, celor aflati sub umbrela celorlalti furnizori de servicii de comunicatii fixe le ramane clasica varianta a "vocii pe internet" – VoIP, care, desi nu are o calitate impresionanta, are avantajul maxim ca nu costa. Iti trebuie, in schimb, un PC sau un telefon compatibil.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă