23.5 C
București
marți, 17 septembrie 2024
AcasăSpecialTecău, primul succes pe 2014

Tecău, primul succes pe 2014

Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer sunt abia la în ceputul unui „mariaj” care se vrea fructuos. Startul a fost, din păcate, unul ratat, dar cei doi sportivi nu au dezarmat şi după eliminările premature de la Brisbane şi Sidney, au mers plini de optimism la Melbourne. Din postura de favoriţi 10, ar avea şanse la optimile de finală, de unde să-şi scrie apoi singuri viitorul. 

Au „dansat” 75 de minute

Prima rundă de la Melbourne a venit cu problemele specifice Australiei. Căldură mare, atmosferă încinsă, spectatori cu „ştiinţa” tenisului. Pentru Tecă şi Rojier, adversari au fost rusul cu origini gruzine teymuraz Gabashvili şi kazah Mikhail Kukuskin, doi tipi fără rezultate în ATP, dar dornici să provoace surpriza într-o competiţie unde totul e posibil. N-au reuşit însă pentru că românul şi olandezul din faţa lor n-au greşit deloc, statistica indicânnd un nevrerosimil zero în dreptul erorilor neforţate şi 70 de puncte câştigătoare pentru Horia şi Jean-Julien, adică o prestaţie de nota 10.

Primul set a fost la discreţia favoriţilor graţie serviciului devastator şi a returului peste medie, cei doi reuşind să ajungă uşor la puncte de break şi câştigând de două ori pe serviciul adversarilor. A fost suficient pentru un 6-1 fără cuvinte şi speranţe că turul 1 îi va ţine cât mai puţin pe teren, mai ales că temperaturile înregistrate la ora meciului au depăşit 40 de grade.

Al doilea parţial a fost ceva mai echilibrat, graţie revenirii outsiderilor atunci când a fost vorba de servicii. Deşi Tecău şi Rojier şi-au păstrat procentajul de peste 75 la puncte câştigate după prima servă, adversarii şi-au îmbunătăţit mult execuţiile care au prins terenul şi au adunat 30 de puncte câştigătoare, niciunul însă făcut cadou de favoriţi. Break-ul făcut de perechea ruso-kazahă a pus setul 2 în pericol la un moment dat, doar că n-a fost suficient să pericliteze şi meciul. Tecău şi Rojier au transformat în punct ambele şanse pe care le-au acut pe serviciul adversarilor, şi le-au luat acestora şansa la glorie, încheind disputa cu 7-5, în 75 de minute.

La noapte, în turul 2, lucrurile nu vor mai fi la fel de uşoare, chiar dacă adversarii nu spun mare lucru cunoscătorilor. Indianul Yuki Brambi e pe locul 171 la simplu şi 291 la dublu, iar partenerul său, neo-zeelandezul Michael Venus e pe 383 la simplu şi 127 la dublu, dar asta nu i-a împiedicat să-i execute în stil similar cu favoriţii 10 pe ibericii Agut şi Traver. Căldura ar putea fi marele atu al celor doi necunoscuţi, chiar dacă un eşec în faţa unui asemenea cuplu ar însemna un mare scurt-circuit pentru tânărul cuplu.

Halep, out la dublu

Înaintea meciului de azi-noapte contra americancei Varvara Lepchenko, Simona Halep a dat o tură şi pe tabloul de dublu. În pereche cu Alexandra Cadanţu, constănţeanca nu a reuşit să răstoarne pronosticurile, chiar dacă ineditul cuplu care ar putea să ducă greul în Fed Cup peste două săptămâni, a câştigat primul set cu 6-2 în mai puţin de o jumătate de oră. Prestaţia celor două a scăzut mult în intensitate odată cu parţialul 2, practic diferenţa fiind făcută tocmai de incapacitatea româncelor de a duce gameurile până la capăt. Din nefericire, setul 3 a consfinţit eliminarea ousiderelor care nu au reuşit să-şi apere serviciul şi au permis cuplului Peschke – Srebotnik să treacă relativ uşor în manşa a doua.

Cele mai citite

O grădină cu flori ușor de întreținut și de mare efect

Este greu de negat că cultivarea florilor necesită mai mult efort decât întreținerea arbuștilor sau a copacilor. Totuși, tocmai plantele înflorite pot aduce...

O apreciată doctoriță din Iași, găsită decedată în camera de hotel. Decesul este învăluit în mister

O apreciată doctoriță din Iași, care era și profesoară la Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași, a fost găsită decedată în camera unui...

Cele mai noi tehnologii folosite în securitatea clădirilor de birouri

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a...
Ultima oră
Pe aceeași temă