21.8 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialTecău a ratat din nou primul său titlu de Mare Şlem

Tecău a ratat din nou primul său titlu de Mare Şlem

Alături de suedezul Robert Lindstedt, constănţeanul a fost învins în finala turneului de la Wimbledon de liderii ierarhiei mondiale, fraţii Bob şi Mike Bryan.

 

Tenisul românesc scoate capul în lume prin performanţele constănţeanului Horia Tecău, de la care se aştepta ca pe iarba arenei londoneze de la Wimbledon să obţină, în sfârşit, pentru România, o victorie într-un turneu de Mare Şlem, un succes care nu a mai venit de peste 20 de ani.

Jucătorul de la malul mării nu a dezamăgit şi a ajuns în ultimul act al turneului de la Wimbledon însă acolo el şi partenerul său au avut în faţă poate cel mai bun dublu din istoria sportului alb, gemenii americani Bob şi Mike Bryan. Liderii ierarhiei mondiale şi favoriţii principali ai întrecerii de la All England Club i-au răpit lui Tecău şansa obţinerii primului trofeu al carierei la un turneu de Mare Şlem. Americanii s-au impus chiar fără mari emoţii, la capătul unui meci ce s-a întins pe durata a doar trei seturi. A fost 6-3, 6-4, 7-6 (7/2) pentru fraţii Bryan. Meciul „s-a rupt” practic încă din primul set. Americanii au reuşit repede break-ul şi au luat avantajul atât pe tabelă, cât şi în ceea ce priveşte moralul jucătorilor.

Serviciul lui Tecău nu a mai funcţionat, iar reflexele la fileu ale lui Lindstedt au fost, şi ele, mai slabe decât în partidele precedente. Fraţii Bryan nu au făcut altceva decât să profite din plin de lipsa de formă a dublului româno-suedez şi au dominat partida. Situaţia învingătorilor se cunoştea practic din finalul setului secund, adjudecat tot de americani cu 6-4.

Tecău şi Lindstedt au încercat în zadar să întoarcă meciul, rezistând doar până în tie-break-ul din setul trei. Americanii şi-au impus din nou jocul şi au câştigat, trecându-şi astfel în palmares şi titlul la Wimbledon. Pentru Horia Tecău, finala de sâmbătă a fost a doua consecutivă pierdută la Wimbledon. Anul trecut, alături de acelaşi Lindstedt, ceda în faţa cuplului Jurgen Melzer/Philipp Petzschner (Austria/Germania), dublu care la ediţia din acest an a fost eliminat, în sferturi, de Bob şi Mike Bryan.

Bani şi puncte din belşug

În ciuda faptului că nu s-a impus în ultimul act, Horia Tecău are motive de bucurie. Partea financiară nu este deloc neglijabilă. Pentru finală, Tecău şi Lindstedt vor primi nici mai mult nici mai puţin de 150 mii de lire sterline. Mai mult, punctele cucerite la Londra le permit celor doi să se gândească tot mai serios la Turneul Campionilor de la finele anului. Totodată, datorită acestor puncte, Tecău poate urca în primii 10 jucători de dublu din lume. Clasamentul ATP urmează a fi dat publicităţii astăzi.

2 finale de Mare Şlem a jucat Horia Tecău în carieră, ambele la Wimbledon şi ambele pierdute.

Cele mai citite

Klaus lovit de drona Ghinion

Bomba zilei vine de unde nu te-ai fi așteptat, având în vedere recentele derapaje ale justiției. Da, din partea Înaltei Curți de Casație...

S-a găsit soluția ca platforma X să reînceapă să funcționeze în Brazilia

Platforma de social media X, deținută de Elon Musk, trebuie să achite o ultimă amendă în valoare de 10 milioane de Reais (aproximativ 1,9...

Erdogan acuză Israelul că pregătește un „genocid” în Liban

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a acuzat sâmbătă Israelul că pregăteşte un "genocid" în Liban, denunţând "atacuri brutale" împotriva Hezbollah care au costat vieţile...
Ultima oră
Pe aceeași temă