21.8 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialTeatrul, la rang de arta

Teatrul, la rang de arta

» Spectacolul "Pana de automobil" a reusit sa starneasca reactii pozitive.
»  Publicul a fost placut impresionat de noile tehnici regizorale.

Teatrul de stat constanta propune in acest sezon estival o serie de spectacole menite sa atraga un public cat mai numeros. Una dintre premierele care s-au bucurat de un mare succes inca de la prima prestatie a fost "Pana de automobil", in regia lui Sorin Militaru. Piesa de teatru intruchipeaza povestea cartii cu acelasi nume a dramaturgului elvetian Friedrich Dürrenmatt. Scriitorul credea ca misiunea artistilor nu se termina niciodata, din acest motiv a cautat sa rupa granitele unor povesti tipice prin incercarea de a gasi resurse proaspete pentru a povesti. Din acest motiv subtitlul cartii sale este "O poveste inca posibila", prin care incearca sa demonstreze ca inca mai exista resurse pentru a crea o actiune inedita.

 

Tentativa de a aduce un suflu nou teatrului, de a starni interes atat in randul celor care frecventeaza regulat institutia de cultura, cat si in randul tinerilor care aproape au uitat ce inseamna o piesa de teatru este pastrata de regizorul Sorin Militaru. Implicat deopotriva in dezvoltarea culturii de la malul marii, directorul general artistic al Teatrului de Stat Constanta i-a avut alaturi in acest proiect pe Sanda Mitache, care s-a ocupat de scenografia evenimentului, dar si pe Andras Lorant, coregraful care a reusit sa puna intr-o lumina favorabila atat scenele colective, cat si fiecare personaj in parte. Personalitatea si talentul actorilor constanteni a ridicat spectacolul la un nivel inalt, astfel incat publicul au apreciat prestatia lor si a vizionat cu placere implicandu-se atat la nivel emotional, cat si practic. si pentru ca impletirea artelor nu are nici o valoare fara muzica, Vlaicu Golcea s-a ocupat de coloana sonora ce a creat atmosfera ideala pentru tot ce s-a petrecut pe scena. Distributia e formata din Iulian Enache, Eugen Mazilu, Lucian Iancu, Mihai Sorin Vasilescu, Lana Moscaliuc, Marian Adochitei, Alexandru Mereuta si Pavel Barsan.

Cele mai citite

România obține 1,5 miliarde de euro din Fondul european de Coeziune pentru refacerea zonelor devastate de inundații

Răspunsul de urgență al Comisiei Europene vine cu alocarea a 10 miliarde de euro, jumătate din sumă fiind pentru Polonia Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von...
Ultima oră
Pe aceeași temă