18.5 C
București
marți, 8 octombrie 2024
AcasăSpecialTaxele locale vin în două culori

Taxele locale vin în două culori

Serviciul Public de Impozite şi Taxe Constanţa va începe să le distribuie contribuabililor, începând cu data de 20 ianuarie 2014, înştiinţările de plată care vor cuprinde toate obligaţiile fiscale datorate bugetului local. Acestea vor veni fie pe hârtie albă, fie pe una roz. 

”Cei care primesc înştiinţări tipărite pe hârtie de culoare albă au de plătit doar impozitele şi taxele aferente anului 2014 şi beneficiază de bonificaţie (10% pentru persoane fizice şi 5% pentru persoanele juridice) dacă îşi achită debitele până la data de 31 martie 2014”, a precizat Virginia Uzun, directorul SPIT Constanţa.

Lucrurile nu stau la fel de bine pentru cotănţenii care vor primi o hârtie roz. Cei care primesc înştiinţări tipărite pe hârtie de culoare roz au de plătit impozitele şi taxele locale pentru anul 2014 dar şi obligaţiile restante aflate în procedură de executare silită precum şi accesoriile acestora calculate la data de 01.01.2014 şi beneficiază de bonificaţie dacă îşi achită, până la data de 31 martie 2014, atât debitele restante cât şi cele aferente anului 2014. ”Începând cu aceeaşi dată, vor fi expediate şi somaţiile de plată pentru contribuabilii care nu au achitat impozitele aferente semestrului doi al anului 2013”, a precizat Virginia Uzun.

PENALITĂŢI: 2% pe lună

Având în vedere faptul că ultima zi pentru achitarea taxei de habitat, aferentă semestrului II al anului 2013, a fost 31 decembrie 2013, declarată liberă prin Hotărâre de Guvern, termenul scadent a fost prelungit până la data de 06 ianuarie 2014, inclusiv. Astfel, începând din data de 7 ianuarie 2014, se percep majorări de întârziere, în valoare de 2% din cuantumul obligaţiilor fiscale principale neachitate la termen, calculate pentru fiecare lună sau fracţiune de lună.

Taxa de habitat se poate achita în două rate egale, respectiv: rata I, până la data de 30 iunie, incusiv şi rata II, până la data de 31 decembrie, inclusiv, dar şi eşalonat, pentru fiecare lună în parte.

Cele mai citite

Primăria Capitalei a luat o amendă de 100000 lei de la Garda de Mediu

Primăria Capitalei a fost amendată de Garda de Mediu cu 100.000 de lei pentru nerealizarea măsurilor de reducere a concentrațiilor de poluanți atmosferici stabilite...

Jaqueline Cristian, victorie muncită la Wuhan! Urmează un duel dificil în turul doi

Românca a învins-o pe Camila Osorio în primul tur al turneului de la Wuhan. Jaqueline Cristian (26 de ani, locul 75 WTA) a reușit o...

Revolut vrea să devină o bancă locală în România

România este a doua piață pentru Revolut, cu 4 milioane de clienți, după Marea Britanie Din decembrie, Revolut va opera în România printr-o sucursală locală,...
Ultima oră
Pe aceeași temă