18.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecial"Taxe" umflate pentru intrarea in Baroul Mures

„Taxe” umflate pentru intrarea in Baroul Mures

De la 15 milioane de lei vechi la 350 de milioane de lei – atat au de platit tinerii absolventi de Drept din judetul Mures pentru a intra in Baroul Constitutional si a-si face meseria. Cel putin asa sustine decanul Baroului, Gheorghe Anca. Acesta se arata, insa, nemultumit totusi de taxa ce trebuie achitata de cei ce se inscriu in structura pe care o coordoneaza, avand in vedere ca Baroul traditional ar percepe o taxa de mii de euro.
„In baroul nostru taxa de examen este de 600.000 RON, 100.000 este insigna mica, 150.000 insigna mare si se face o donatie la Baroul Bucuresti, cu care nu sunt de acord”, a spus Gheorghe Anca. Pe de alta parte, el a spus ca, pentru a intra in Baroul traditional tinerii absolventi trebuie sa plateasca avocatului indrumator in schimbul recomandarii de intrare in barou intre 6.000 si 10.000 de euro.
„Taxa de intrare in Baroul traditional e in jur de 40 milioane de lei. Taxa cealalta, pentru obtinerea unei semnaturi, din partea avocatului indrumator, se poate diferentia in doua parti: primii, care sunt frati, surori, nepoti, fini nu platesc, iar ceilalti platesc intre 6 si 10 mii de euro”, sustine decanul Baroului Constitutional Mures.
In replica, decanul Baroului traditional, Ioan Aflat, a negat, insa, aceste acuzatii.”La noi nu se percepe nici un fel de taxa. Singura conditie de a intra in avocatura este sa obtina la examen peste media 7″, a replicat Aflat.
Ca raspuns la acuzatiile Baroului traditional privind existenta mai multor politisti si securisti in Baroul alternativ, Anca sustine ca sunt inscrise 26 de foste cadre din Politie, SRI sau Armata, dintre care majoritatea sunt suspendati. Pana acum, in Baroul Constitutional s-au inscris zeci de doritori, in timp ce la Baroul traditional pentru urmatorul examen, care va fi peste patru zile, ieri erau inscrisi doar 12 candidati.

Cele mai citite

Economia României în declin: Încrederea s-a deteriorat în trimestrul al treilea

Încrederea în economia României a continuat să se deterioreze în septembrie și pe parcursul trimestrului al treilea, ceea ce indică o posibilă încetinire a...

Suburbiile sudice ale Beirutului, devastate de atacuri aeriene israeliene: mii de oameni evacuați

Suburbiile sudice ale Beirutului au fost transformate în zonă de conflict, după ce Israelul a lansat atacuri aeriene intense asupra unei regiuni controlate de...

Suceava: ISU intervine pentru salvarea unui bărbat surprins de un mal de pământ

Un bărbat a fost surprins de un mal de pământ în timp ce săpa o fântână, în localitatea Călugăreni, comuna Adâncata, au anunţat reprezentanţii...
Ultima oră
Pe aceeași temă