13.5 C
București
luni, 7 octombrie 2024
AcasăSpecialTaxă de protecție. Un bărbat a plătit zeci de mii de lei...

Taxă de protecție. Un bărbat a plătit zeci de mii de lei pentru a fi protejat de duhuri rele

Un bărbat de 57 de ani din Abrud a plătit zeci de mii de lei unor femei care l-au păcălit că îl căsătoresc repede și îl protejează de duhuri rele. Poliția le-a reținut pe cele trei infractoare care au reușit să ”stoarcă” de la victimă 43.000 de lei de la credul.

”La data de 25 august, poliţiştii din cadrul Poliţiei Ora;ului Abrud – I.P.J. Alba au surprins în flagrant, în municipiul Alba Iulia, o femeie bănuită de comiterea infracţiunilor de şantaj şi înşelăciune, în timp ce primea 11.400 de lei de la victimă”, informează IGPR.

A început cu o ”prietenie”

În fapt, din cercetări a reieşit că, în perioada decembrie 2013 – mai 2014, victima, un bărbat, de 57 de ani, din Abrud, ar fi avut o relaţie de prietenie cu o femeie, de 36 de ani, pe care ar fi împrumutat-o cu suma de 4.200 de lei, bani ce nu i-au fost restituiţi.

Ulterior, aceasta, profitând de naivitatea bărbatului, ar fi stabilit cu 2 femei să-i propună bărbatului să-i facă, contracost, ritualuri care să conducă la căsătoria cu ea şi la alungarea „duhurilor rele”. În această modalitate, cele 3 femei ar fi obţinut de la victimă 43.700 de lei, pe care i-ar fi împărţit între ele.

Taxa de protecție

Pentru încheierea tuturor ritualurilor, victimei i-a mai fost cerută suma de 11.400 de lei, a căror neplată ar fi condus la „abaterea unor necazuri mari” asupra sa şi a familiei sale.

Bărbatul a realizat că este victima unor infracţiuni şi a cerut ajutorul poliţiştilor, care au surprins în flagrant una dintre femei, în timp ce primea banii de la victimă.

Faţă de cele 3 femei, poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru comiterea infracțiunilor de înşelăciune şi şantaj urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Cîmpeni, cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea întregii activităţi infracționale.  

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă