14.1 C
București
marți, 8 octombrie 2024
AcasăSpecialTătarii îşi înlocuiesc subprefectul inculpat

Tătarii îşi înlocuiesc subprefectul inculpat

Trimiterea în judecată a subprefectului de Constanţa Iucsel Selamet, pentru dare de mită, s-a soldat cu demiterea acestuia. Prefectul Eugen Bola a confirmat, vineri, pentru România liberă, că Selamet a fost eliberat din funcţie de către Guvern.

”Dânsul a fost suspedat din funcţia publică de către Primăria Medgidia, unde avea locul de muncă, aici era doar detaşat”, a explicat prefectul.

UDTTMR s-a reunit de urgenţă pentru a numi o nouă persoană calificată să ocupe scaunul rămas liber. Reprezentanţii uniunii conduse de Gelil Eserghep, inculpat în acelaşi dosar cu Selamet, pentru trafic de influenţă, au votat o nouă propunere. Este vorba despre Esrun Anefi, în vârstă de 33 de ani, o persoană care practic nu are serviciu în aceste zile.

”În prezent este în Corpul de rezervă al Funcţionarilor Publici. La data de 13 decembrie 2013, Ersun Anefi a susţinut concurs pentru postul de inspector principal la Direcţia Regională a Finanţelor Publice Bucureşti, în prezent aşteptând numirea pe acest post”, spun reprezentanţii UDTTMR.

Ersun, fost angajat al Gărzii Financiare, a susţinut şi examenul pentru a lucra în cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, regionala Constanţa, dar nu a avut succes. El este funcţionar public începând din anul 2006. În timpul mandatului prefectului Dănuţ Culeţu, Anefi Ersun a lucrat în cadrul Instituţiei Prefectului Judeţului Constanţa, în cadrul Serviciului de monitorizare deconcentrate. Propunerea a fost înaintată la Bucureşti, la Cabinetul Primului Ministru. Anefi Ersun deţine, potrivit propriei sale declaraţii de avere, depusă la începutul acestui an, un apartament şi o casă, debândite prin cumpărare, o cotă de ½ dintr-o altă locuinţă, moştenită, şi un Audi, dar are şi datorii de 17.500 de lei, scadente în 2017.

A promis şpagă unui poliţist

Potrivit DNA, în 24 octombrie subprefectul Iucsel Selamet a promis bani şi alte foloase unui agent de poliţie judiciară al Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Judeţene Constanţa, denunţător în cauză. În schimbul banilor, poliţistul ar fi trebuit să întârzie începerea urmăririi penale împotriva subprefectului într-un dosar înregistrat la Parchetul Judecătoriei Constanţa, pe care îl instrumenta, să îi elibereze copii ale unor înscrisuri din dosarul respectiv şi să propună soluţii favorabile faţă de el. În 7 noiembrie, subprefectul Iucsel Selamet a fost ajutat de către Gelil Eserghep, acesta comunicându-i că discuţiile sale telefonice sunt interceptate şi că este supravegheat operativ, deşi ştia că subprefectul este cercetat în mai multe dosare penale.

Conform procurorilor anticorupţie, informaţiile confidenţiale din ancheta penală au vizat îngreunarea urmăririi penale şi l-au împiedicat pe Iucsel Selamet să dea efectiv mita promisă denunţătorului.

Cele mai citite

PSG pierde poziția de lider în Ligue 1 după remiza de la Nice

Paris Saint-Germain a reușit doar un egal pe terenul celor de la OGC Nice în etapa a 7-a din Ligue 1, cedând astfel prima...

Măsurile de siguranță în cabinetele stomatologice: la ce să fii atent ca pacient?

Sănătatea orală este esențială pentru o viață sănătoasă, iar vizitele regulate la dentist joacă un rol important în menținerea ei. Cu toate acestea,...

Pilonul 2 de pensii, active record de 30 de miliarde de euro

Banii din Pilonul 2 sunt al doilea cel mai valoros activ financiar al populaţiei, după depozitele bancare Un comunicat al Asociaţiei Pensiilor Private (APAPR) anunță...
Ultima oră
Pe aceeași temă