18 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăSpecialTassullo: retrospectiva anului 2012

Tassullo: retrospectiva anului 2012

Într-un an în care economia şi piaţa construcţiilor se află în regres, compania Tassullo a reuşit să îşi extindă activitatea, demonstrând că fidelitatea faţă de principiile care au ghidat-o vreme de un secol reprezintă calea spre succes.

Începând cu anul 1906, compania multinaţională Tassullo produce o gamă largă de materiale de cea mai înaltă calitate pentru construcţiile moderne: de la lianţi la mortare predozate (adezivi, şape, tencuieli, finisaje), de la materiale pentru restaurări de cladiri istorice, materiale bio, până la materiale pentru construcţiile din lemn şi materiale antifoc. De-a lungul ultimului secol, compania s-a dezvoltat şi a investit atât în construcţii, precum şi în restaurare, arhitectură sau cercetare. Compania se conduce după un set de valori – responsabilitatea faţă de om, grija faţă de mediu, filozofia verde şi construcţia sustenabilă – care se află imprimate în fiecare activitate pe care o întreprinde.

Anul 2012 nu face excepţie. Astfel, în luna martie, Tassullo a devenit membru „gold” al Consiliului Român pentru Clădiri Verzi (ROGBC) şi s-a alăturat celui mai important proiect verde de restaurare din România: Eco-Biblioteca din localitatea Cacica, jud. Suceva. Iniţiativa EcoBiblioteca îşi propune să promoveze eficienţa energetică şi economia de resurse în construcţie, conform celor mai înalte standarde impuse de certificarea Living Building.

Tassullo este singura companie de pe piaţa românească care creează soluţii specifice pentru restaurări şi alocă constant fonduri pentru cercetare şi dezvoltare. În cele două centre de cercetare proprii din Italia şi România îşi desfăşoară activitatea ingineri, chimişti, fizicieni, sau arhitecţi, în scopul de dezvolta şi îmbunătăţi materialele şi tehnicile de construcţie.

Compania a alocat şi în acest an fonduri pentru colaborări în cadrul programelor internaţionale din domeniul tehnologiei contrucţiilor. Drept urmare, Tassullo este partener în proiectele Niker şi DISWALL, alături de instituţii precum Universitatea din Padova sau Comisia Europeană, pentru dezvoltarea de tehnologii, materiale şi tehnici de construcţie menite să protejeze patrimoniul de efectele distrugătoare ale cutremurelor.

În ceea ce priveşte sectorul restaurărilor, aceasta este implicată în prezent în refacerea elementelor de travertin care compun Piaţa San Pietro din Vatican – aflată în patrimoniul UNESCO al umanităţii. Intervenţia este considerată cea mai importantă în ceea ce priveşte suprafeţele de piatră din Europa.

În Romania, compania a furnizat în 2012 materiale pentru restaurararea unor clădiri monument între care: Turnul lui Ştefan cel Mare din Piatra Neamţ, Castelul Vlad Ţepes din Bucureşti, Capela Ghica de la Ghergani, judetul Dâmboviţa, Sediul Ordinului Arhitecţilor din România – Casa Mincu din Bucuresti, Sediul Ordinului Arhitecţilor din România – Filiala Transilvania din Cluj-Napoca, Biserica Franciscană din Cluj-Napoca, Palatul Rhédey din Cluj-Napoca, Biserica Reformat-Calvină din Reteag, judeţul Bistriţa-Năsăud, Mănăstirea Sfântul Nicolae Domnesc Popăuţi (1496), Biserica Adormirea Maicii Domnului şi Sf. Nicolae din Drăgheşti, judeţul Buzău.

Filosofia companiei cu privire la responsabilitatea faţă de om se exprimă de asemenea prin atenţia pentru una dintre cele mai evoluate şi reprezentative forme ale firii umane – arta. Astfel, printr-o importantă iniţativă culturală, compania a fost partener al OAR – filiala Timiş în organizarea la Timişoara a expoziţiei celui mai important creator autentic din domeniul arhitecturii moderne – Horia Creangă (1892-1943); a susţinut apariţia albumului de arhitectură Case vechi, design si ceva in plus şi emisiunea Meşter eşti! destinată inginerilor şi constructorilor difuzată pe canalul tv Antena 1.

Compania susţine sportul, este Partener Oficial al Cupei României la fotbal, prezentă în diversele competiţii internaţionale (în special Europa League) în care sunt angrenate echipele de top din Romania şi susţinătoare a echipei de baschet Universitatea Mobitelco Cluj.

Nu în ultimul rând, Tassullo a încercat să sprijine iniţiativele umanitare, cu precădere în zonele în care îşi desfăşoară activitatea. În acest an, a contribuit cu materiale de construcţie pentru reabilitarea termică a celei mai mari creşe de copii din Timişoara, a oferit ajutor aşezământului pentru persoane fără adăpost din localitatea Valea Strezii şi s-a implicat activ în susţinerea comunităţii din Bolintin Deal.

Ca urmare, compania s-a aflat în decursul anului 2012 în topul preferinţelor românilor, înregistrând o creştere notabilă faţă de anul anterior. Compania a crescut şi numarul angajaţilor, fapt ce relevă intenţiile de dezvoltare pe termen mediu şi lung.

Anul viitor, compania va dezvolta divizia de restaurări clădiri vechi şi cea de produse pentru infrastructură. În ceea ce priveşte comunicarea, pe lângă modalităţile deja cunoscute, Tassullo va avea o puternică promovare tv, susţinută de o comunicare outdoor în cele mai importante oraşe ale României.

Cele mai citite

Ineficiența energetică: Povestea care ne costă scump

România, odinioară un jucător energetic major în Europa de Est, se confruntă acum cu o realitate sumbră: prețurile au explodat, iar țara e în...

CCR a exclus-o pe Diana Șoșoacă din cursa pentru prezidențiale

CCR a exclus-o pe Diana Șoșoacă din cursa pentru prezidențiale, menținând însă candidaturile lui Nicolae Ciucă și Kelemen Hunor. Votul pentru Mircea Geoană a...

Incendiu la Întreprinderea de Rulmenţi Bârlad

Pompieri militari intervin, sâmbătă, la un incendiu izbucnit într-o hală de producţie a Întreprinderii de Rulmenţi Bârlad, afectat fiind acoperişul imobilului pe o suprafaţă...
Ultima oră
Pe aceeași temă