Peste 2200 de portii dintr-o tarta cu capsuni, de 31 de metri lungime, au fost vandute vineri in centrul Sibiului, iar fondurile au fost donate unei fundatii pentru copiii cu autism.
O tarta de capsuni, cu crema de vanilie si jeleu, cu o lungime de peste 31 de metri, a fost pregatita vineri dimineata in centrul Sibiului de o echipa de 30 de cofetari ro-mani si germani. Peste 2200 de portii de tarta au fost vandute la orele pranzului, la pretul de 2 lei bucata, iar toate fondurile stranse cu aceasta ocazie (inclusiv donatii in valoare de peste 25.000 de lei) au fost donate Fundatiei "Un copil, o speranta", din Sibiu care ofera asistenta specializata copiilor ce sufera de autism. Trei firme specializate in productia si distributia produselor si utilajelor de patiserie au colaborat pentru reusita acestui eveniment inedit, iar rezultatul a intrecut asteptarile organizatorilor. "Am ales aceasta modalitate pentru a atrage atentia oamenilor asupra problemelor cu care se confrunta familiile cu copii care sufera de autism. Toate fondurile stranse cu aceasta ocazie vor fi donate fundatiei sibiene care ofera asistenta acestor copii", a declarat Lucian Groza, organizator de eveniment din partea firmei Marathon Distribution SRL Sibiu. Cofetarii implicati in acest eveniment au fost atent supravegheati de maestrul cofetar Paul Hugargowitsch. Activitatile au inceput cu incurajarile vesele ale trecatorilor si, in scurt timp, tarta a inceput sa prinda forma pe mesele special pregatite. Progresul a fost permanent controlat cu ajutorul unei rulete de 50 de metri lungime.
RETETA
Pentru a pregati tarta cu 31 de metri lungime cofetarii au folosit peste 150 de kilograme de aluat, 250 de kilograme de capsuni proaspete, 25 de kilograme de crema de vanilie si alte 120 de kilograme de jeleu lichid. Blatul de aluat a fost copt la cofetaria Redal, iar ingredientele prajiturii au fost oferite de compania Unifine, Germania.