12.5 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialTarife reduse in Statiunea Parang

Tarife reduse in Statiunea Parang

– Turistii au luat cu asalt statiunile de pe Valea Jiului, mai ieftine decat cele de pe Valea Prahovei.

Cabanierii din Parang au decis sa reduca tarifele la cazare pentru aceasta perioada, iar statiunea a fost plina. Toarte partiile sunt deschise, iar zapada a fost numai buna pentru schi.
Un loc de cazare in Statiunea Parang variaza intre 40 si 60 de lei pe noapte, dar preturile ajung la jumatate in cazul in care un grup format din minimum 10 turisti se isi petrece un sejur plin la munte. "Preturile in Parang nu se pot compara cu cele din Poiana Brasov sau Valea Prahovei pentru ca sunt cu mult mai mici. Totusi conditiile de schiat aici sunt mai bune, zic eu, pentru ca sunt multe partii bine intretinute si nu este aglomeratie. Un loc de dormit la mine la cabana costa 40 de lei pe noapte dar daca turistul sta macar cinci zile mai negociem. Daca vine un grup mare si ocupa toate cele 30 de paturi, pretul scade proportional cu durata sejurului. Aproape toti cabanierii din Parang procedeaza la fel pentru ca este mai bine sa ai turisti decat sa stai in plin sezon cu cabana goala", a declarat Ion Ghergheli, un cabanier din statiunea montana Parang.

Incepand de sambata, toate partiile sunt functionale, iar stratul de zapada este numai bun pentru practicarea sporturilor de iarna im ambele statiuni din Valea Jiului, Parang si Straja.
In statiunea Straja din municipiul Lupeni, stratul de zapada masoara circa 50 de cm, iar cele sapte partii se prezinta in conditii foarte bune. Partia Platoul Constantinescu, cu o lungime de 1.741,50 metri si grad de dificultate mic, este cea mai solicitata din statiune. Pentru amatorii de senzatii tari, in Straja este amenajata Partia Lupului, cu o lungime de 519 metri si grad de dificultate foarte mare. De asemenea, pentru snowboarderi este amenajata o partie cu o lungime de circa 1400 de metri cu un grad de dificultate ridicat, disponibila pana in primavara.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă