15.2 C
București
vineri, 4 octombrie 2024
AcasăSpecialTariceanu n-are nevoie de "autolaudele" CSM

Tariceanu n-are nevoie de "autolaudele” CSM

Premierul Calin Popescu-Tariceanu s-a lansat ieri din nou intr-un atac dur la adresa Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), acuzand acest for ca nu-si indeplineste responsabilitatile legale, punand astfel Romania la zid in procesul integrarii europene.
Tariceanu a lipsit de la sedinta de bilant a CSM, dar si-a motivat absenta prin faptul ca a primit invitatia cu 12-14 ore inainte de acest eveniment, cand agenda sa era deja facuta.
"Cred ca prezenta presedintelui si a ministrului Monica Macovei a fost suficienta. Din cate am auzit, a fost o prezentare autolaudativa si va spun sincer ca nu aveam nevoie sa-mi pierd vremea cu asa ceva”, a spus premierul. El a apreciat declaratiile laudative ale presedintelui Basescu de la sedinta CSM ca fiind "ironice”.
Tariceanu a acuzat CSM ca nu-si face treaba in privinta asigurarii bunei functionari a Justitiei, astfel incat Romania risca aderarea. "Romania este pusa la zid. Stiu ca si presedintele Romaniei – cu care ne consultam frecvent – este si el dezamagit”, a marturisit seful Guvernului. El a reiterat faptul ca singurul element care poate determina amanarea aderarii la UE la 1 ianuarie 2007 este coruptia, care se manifesta atat la nivelul liderilor politici, cat si la nivelul privatizarilor efectuate in perioada anterioara.

Cele mai citite

Rawhi Mushtaha, șeful guvernului Hamas din Gaza, a fost ucis de Israel

Șeful guvernului Hamas din Gaza a fost ucis, a afirmat armata israeliană, potrivit Sky News. Rawhi Mushtaha a fost „eliminat” alături de înalții oficiali de...

Fată de 11 ani exploatată sexual. A fost racolată de un adolescent prin metoda „loverboy“

Un adolescent de 16 ani, o femeie de 33 de ani şi un bărbat de 62 de ani sunt cercetaţi de procurorii DIICOT Neamţ,...

Aproximativ 200 de polițiști și jandarmi participă la zeci de percheziții în localitatea Țăndărei

Aproximativ 200 de polițiști și jandarmi participă în această dimineață la o acțiune de amploare în localitatea Țăndărei, din județul Ialomița, care este desfășurată...
Ultima oră
Pe aceeași temă