18.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialTargu-Mures - un oras lacustru

Targu-Mures – un oras lacustru

Primarul de Targu-Mures, Dorin Florea, va propune Consiliului Local ca toate cheltuielile efectuate cu repararea conductelor de apa din oras si a sparturilor facute cu aceasta ocazie sa fie imputate conducerii regiei „Aquaserv”. Si asta, deoarece de cateva zile orasul a ajuns unul „lacustru”. Motivul – conductele de apa se sparg in tot orasul, chiar si pe strazile proaspat reparate.
„Dai o amenda suportata tot din banii targumuresenilor, din pretul apei. Daca s-ar da directorului, l-ar face mult mai responsabil sa verifice. Ei plutesc undeva in alte sfere foarte inalte, pe niste salarii foarte mari. Ar fi mult mai corect sa coboare in strada”, a declarat Florea.
Edilul a atras atentia asupra faptului ca apa deja iese prin rasuflatorile de gaz metan. El este cu atat mai suparat cu cat conductele care s-au spart in ultima vreme se afla pe strazi proaspat reabilitate. „Sunt suparat ca din momentul in care e gata o strada, sa se sparga o teava. E de neacceptat. Noi cerem de fiecare data, inaintea oricarei lucrari, avizele si sa isi verifice instalatiile. Din pacate, acest lucru probabil nu si-l fac, poate ca nu-i intereseaza acest aspect, lucru care ma determina sa fiu cat se poate de suparat si sa cer Consiliului Local sa gasim o solutie”, a adaugat Florea.
In replica, purtatorul de cuvant al operatorului de apa „Aquaserv”, Sofalvi Szabolcs, a declarat ca repararea conductelor de apa cade in sarcina administratiei locale. „Este o afirmatie care ne face sa zambim, pentru ca nu trebuie sa uitam ca modernizarea retelelor de apa si canalizare in municipiu este responsabilitatea Primariei. "Aquaserv" este operator de apa. Retelele de apa si canalizare sunt bunurile orasului, la fel ca si strazile sau trotuarele, iar Primaria are obligatia de a le moderniza”, a spus acesta.
Totodata, Sofalvi a negat afirmatiile primarului Dorin Florea cu privire la amenzile ce s-ar fi dat. „Este o afirmatie gresita. "Aquaserv" nu a primit amenda pentru acest lucru si nici nu poate primi, pentru ca toate avizele pentru sparturile de asfalt se dau chiar de catre Primarie”, a mai spus purtatorul de cuvant al operatorului de apa.

Cele mai citite

Visul Î.P.S. Ciolacu – Academia Catavencu

Î.P.S. Marcel Ciolacu… Nu, nu a trecut la cele bisericești. Î.P.S. înseamnă Întâiul Președinte Simigiu. Așadar, Î.P.S. Marcel Ciolacu a avut un vis....

Antony Blinken acuză din nou China de sprijinirea războiului rus în Ucraina

Secretarul de stat american, Antony Blinken, a reiterat acuzațiile la adresa Chinei privind susținerea "mașinii de război rusești" în Ucraina, în cadrul unei întâlniri...

DSU are capacitatea operațională crescută acolo unde există avertizare de cod portocaliu de ploi şi vânt

Capacitatea operaţională va fi crescută în judeţele aflate sub avertizare de cod portocaliu de ploi şi vânt şi vor fi prealertate două elicoptere dotate...
Ultima oră
Pe aceeași temă