19.3 C
București
marți, 24 septembrie 2024
AcasăSpecialTânărul român care a fost admis la 11 universităţi de prestigiu din...

Tânărul român care a fost admis la 11 universităţi de prestigiu din SUA

Alex Mihai Kis din Satu Mare va face parte din lotul naţional de fizică, fiind admis la 11 universităţi de prestigiu din Statele Unite ale Americii, în urma rezultatelor obţinute la Olimpiada Naţională de Fizică, potrivit portalsm.ro

Kis Alex Mihai este membru al lotului naţional de fizică pentru a treia oară consecutiv, printre performanţele sale deosebite aflându-se şi medalia de argint, respectiv premiul special pentru cea mai bună lucrare practică, obţinute la Olimpiada Internaţională de Fizică din Rusia.

Tânărul este în prezent elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional de Informatică ”Tudor Vianu” din Bucureşti şi se gândeşte ca după examenul de bacalaureat din vară să îşi continue studiile la Universitatea Stanford din Statele Unite ale Americii, fiind admis la 11 facultăţi de prestigiu de peste Ocean.

”Am luat premii în toţi ani în care am participat la olimpiada naţională de fizică şi m-am calificat în lotul naţional pentru a treia oară consecutiv. Am luat medalia de argint şi premiul special pentru cea mai bună lucrare practică, la Olimpiada Internaţională de Fizică din Rusia. În clasa a VIII-a am luat premiul I şi am primit o ofertă de la un liceu din Bucureşti şi am considerat că ar fi un pas important în cariera mea. Am fost admis la 11 facultăţi din SUA şi probabil voi alege să merg la Stanford”, a declarat Kis Alex Mihai.

Citeşte şi: EXCLUSIV RL. Tinerii care pleacă la studii în străinătate se întorc să SALVEZE România

Concursul naţional de fizică s-a încheiat, vineri, cu festivitatea de premiere, Satu Mare fiind în perioada 30 martie – 5 aprilie, capitala fizicii, pentru a treia oară.

Peste 500 de elevi şi 50 de profesori din întreaga ţară au fost prezenţi la Olimpiada Naţională de Fizică pentru elevii din clasele VI – XII.

De asemenea, au fost prezenţi, în calitate de invitaţi, 5 elevi din Republica Moldova, care au fost însoţiţi de doi profesori, reprezentând lotul naţional al ţării vecine. Din Satu Mare au participat 7 elevi.

La festivitatea de premiere ce s-a desfăşurat la Casa de Cultură a Sindicatelor au participat prefectul judeţului Satu Mare, Eugeniu Avram, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, care au înmânat diplomele şi medaliile câştigătorilor.

Printre cei mai buni elevi s-a aflat şi sătmăreanul Mihai Marcian David, de la Şcoala gimnazială ”Grigore Moisil”, care a câştigat premiul III, respectiv medalia de aur, la clasa a VIII-a. Totodată, la clasa a XI-a, Dancu Julia Suzana, de la Colegiul Naţional ”Kolcsey Ferenc” a obţinut Menţiune de Onoare.

 

Cele mai citite

Cântărețul Bjorn Ulvaeus s-a căsătorit. Artistul face parte din trupa ABBA

Bjorn Ulvaeus, membru al trupei ABBA, s-a căsătorit cu partenera sa, Christina Sas, într-o ceremonie specială oficiată de Sandi Toksvig, gazda emisiunii BBC "QI". Bjorn...

VIDEO Iarnă severă în Africa de Sud. Numeroase drumuri au fost blocate, iar oamenii au rămas captivi în mașini

Vremea a creat haos în Africa de Sud, unde locuitorii din Johannesburg s-au trezit în mijlocul unei ierni neobișnuit de severe. A nins atât...

Andrei Rațiu, pasă de gol pentru Rayo Vallecano în egalul cu Atletico Madrid

Fundașul român Andrei Rațiu a oferit o pasă decisivă în partida de duminică din LaLiga, contribuind la egalul obținut de Rayo Vallecano împotriva lui...
Ultima oră
Pe aceeași temă