16.9 C
București
luni, 7 octombrie 2024
AcasăSpecialTânăra ucisă în Turcia nu a fost violată

Tânăra ucisă în Turcia nu a fost violată

Tânăra a cărei moarte a provocat proteste faţă de violenţele la care sunt supuse femeile în Turcia, în urmă cu o săptămână, nu a fost violată, ci a opus rezistenţă unei tentative de viol, conform ratorpului de autopsie, informează Mediafax.

Corpul studentei Özgecan Aslan, în vârstă de 20 de ani, era plin de contuzii, edeme şi tăieturi, relatează ziarul Daily Sabah.

Cadavrul a fost examinat de către biroul coronerului din Ankara. Presa a scris că victima a fost ucisă de către şoferul unui minibuz la bordul căruia urcase în localitatea natală Mersin, în sudul Turciei.

Cadavrul a fost incendiat, iar suspectul a recunoscut că l-a ars pentru a împiedica identificarea. Însă, după examinarea mâinilor fetei – tăiate de către suspect, dar găsite ulterior -, de pe ele au fost culese urme de ADN aparţinând suspectului, Suphi Altindöken. El a negat că a violat victima înainte să o omoare, acuzând femeia că l-a atacat prima, cu un spray cu piper. Inculpatul a declarat în cadrul audierilor iniţiale că, în opinia sa, Aslan a crezut că o va viola din cauză că a făcut un ocol.

Altindöken, tatăl său şi un prieten au fos arestaţi sub acuzaţia de crimă şi complicitate la crimă, după ce cadavrul lui Aslan a fost descoperit pe 13 februarie, la câteva zile după ce tânăra a fost dată dispărută. Moartea studentei a devenit un simbol şi a declanşat proteste la nivel naţional faţă de violenţele cărora le sunt supuse femeile. În cadrul mitingurilor s-a cerut înăsprirea pedepselor pentru asemenea infracţiuni, inclusiv introducerea pedepsei capitale.

Tribunalul ar putea dispune efectuarea altei autopsii, scrie ziarul. În prezent, suspectul riscă închisoarea pe viaţă pentru torturarea victimei până la moarte. El a recunoscut că a înjunghiat-o şi apoi a lovit-o pe tânără cu o rangă. Altindöken le-a spus poliţiştilor că i-a tăiat mâinile în timp ce tânăra era în viaţă şi că i-a stropit cadavrul cu carburant. Rămăşiţele victimei au fost găsite într-o zonă izolată, după ce suspectul a fost capturat de către forţele de ordine, care au început să-l suspecteze după ce au găsit pete de sânge în minibuz, la un control.

Cele mai citite

Medic de la ATI, rănit grav într-un accident rutier. Se afla pe marginea drumului

Virginia Armega medic în cadrul secției ATI a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, a fost rănită în urma accidentului din localitatea Țicleni, care...

PAOK Salonic revine pe primul loc în Grecia după victoria contra nou-promovatei Levadiakos!

Campioana Greciei, PAOK Salonic, a pus capăt unei serii de trei meciuri fără victorie, reușind să câștige cu scorul de 2-0 împotriva echipei Levadiakos,...

Lewandowski a ajuns cel mai bun marcator din Europa, la 36 de ani!

La 36 de ani, Robert Lewandowski continuă să impresioneze printr-o formă de excepție, devenind liderul marcatorilor din Europa în acest sezon. Cu un hattrick...
Ultima oră
Pe aceeași temă