22.3 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecial"Sydney 2000" de la Izvorani, la un pas de fiasco

„Sydney 2000” de la Izvorani, la un pas de fiasco

Peste cateva zile se implinesc trei ani de cand, intr-un cadru festiv, a fost intoarsa prima lopata la santierul de constructii al Complexului Olimpic "Sydney 2000" de la Izvorani. Desi Ion tiriac, initiatorul proiectului in calitate de presedinte al Comitetului Olimpic Roman, anuntase cu convingere ca lucrarile nu vor dura mai mult de un an, iata ca au trecut deja trei si la Izvorani peisajul nu s-a schimbat prea mult.

Din baza sportiva ultramoderna din visele lui tiriac, cu bazin de inot, terenuri de tenis, un stadion, o sala polivalenta si una de gimnastica, unde loturile olimpice ar fi trebuit sa pregateasca pentru JO de la Beijing din 2008, nu a fost finalizata decat sala de gimnastica.
Culmea, desi este utilata cu aparate de ultima generatie, componentii loturilor noastre de gimnastica evita cantonamentele la Izvorani, incinta fiind inchiriata strainilor.
Atat tergiversarea lucrarilor de constructie, cat si atitudinea gimnastilor romani au ridicat mari semne de intrebare, plasand proiectul la limita dintre reusita si fiasco. Este oportuna investitia de multe milioane de euro (Ion tiriac estimase la 5 milioane de euro, dar costurile sunt mult mai mari avand in vedere si ca proiectul a fost extins) intr-o baza situata la aproape 40 km de Bucuresti? Se vor inghesui loturile noastre reprezentative sa se pregateasca la Izvorani sau toata baza va avea "soarta" salii de gimnastica?!  
Deocamdata, singurii increzatori in proiectul "Sydney 2000" sunt actualii conducatori ai Comitetului Olimpic si Sportiv Roman. sefii COSR au preluat ideea lui Ion tiriac completand proiectul cu un centru de refacere si un hotel.
Tot ei sustin ca lucrarile la complex sunt in grafic si afirma cu convingere ca delegatia Romaniei care va participa la Jocurile Olimpice din 2008 va pleca spre Beijing de pe noua baza sportiva de la Izvorani.

Bazinul, stadionul si polivalenta – la cheie In toamna!
Banii pentru ridicarea bazinului olimpic si a stadionului au fost deja alocati de la bugetul de stat, in jur de 500 miliarde de lei. Potrivit afirmatiilor lui Ioan Dobrescu, atat bazinul, a carui constructie a inceput deja, cat si stadionul, unde deocamdata nu s-a miscat nici un deget, vor fi gata in aceasta toamna. De asemenea, sala polivalenta, a carei constructie a cazut in sarcina unei firme partenere, va fi gata in aceasta vara, nemaiavand nevoie decat de cateva finisaje.

Cele mai citite

Un maraton ratat al fondurilor europene: România se blochează la 3%

Nicolae Ciucă reclamă faptul că din actualul exerciţiu 2021-2027 au fost atrase mai puţin de 3% din fondurile europene pe care România le are...

Fragmente osoase descoperite pe un drum forestier din județul Olt

O serie de fragmente osoase, aparent de origine umană, a fost descoperit pe un drum forestier din județul Olt, în apropierea pârâului Dârjov, sâmbătă...

Femeie găsită carbonizată într-o casă cuprinsă de un incendiu

O tragedie a avut loc în comuna Laza, județul Vaslui, unde o femeie de 50 de ani a murit carbonizată în propria locuință în...
Ultima oră
Pe aceeași temă