Aproximativ 200 de kilograme de carne de pasare care urmau sa fie preparate pentru hrana zilnica a bolnavilor internati in Spitalul Judetean „Mavromati” au fost retrase din frigiderele unitatii dupa un control efectuat saptamana trecuta de inspectorii din cadrul Directiei de Sanatate Publica Botosani. Potrivit directorului DSP Botosani, Rodica Bontas, produsul nu corespundea din punct de vedere organoleptic, lucru care a determinat organele de control sa retraga intreaga cantitate de carne de la consumul uman. Aceasta a mai spus ca cei care erau responsabili de a urmari calitatea produselor din bucataria spitalului, respectiv seful magaziei, seful camerei de receptie a produselor sau personalul care se ocupa cu depozitarea alimentelor, dar si nutritionistul spitalului vor raspunde pe linie administrativa in fata conducerii unitatii, care va lua o masura impotriva acestora. Directorul DSP nu neaga faptul ca acestora li s-ar putea imputa chiar plata pentru intreaga cantitate de carne retrasa in urma acestui control. Carnea a fost retrasa si incinerata ulterior pentru a stopa alte pericole care s-ar fi putut petrece: „Intr-o unitate apar tot felul de situatii. La spital, la dezghetarea unei cantitati de carne, organele de control au gasit niste pete necorespunzatoare. Cantitatea respectiva a fost trimisa la Sanepid, iar Sanepidul a interzis consumul carnii, care a fost incinerata si au fost adresate imputatii pentru cei responsabili pe toate ierarhiile. Problema s-a rezolvat in acest moment”, a declarat Rodica Bontas, directorul DSP Botosani.