33.8 C
București
sâmbătă, 29 iunie 2024
AcasăSpecialSute de francezi şi spanioli au protestat la Paris

Sute de francezi şi spanioli au protestat la Paris

Câteva sute de persoane, “indignaţi” francezi şi spanioli, au manifestat sâmbătă seară la Paris, protestând faţă de sistemul capitalist şi susţinând ideea unei revoluţii paşnice, înaintea unei zile de acţiune convocate pentru 15 octombrie la Bruxelles, relatează AFP, citat de Mediafax.

Coloana manifestanţilor – circa 300, potrivit poliţiei – a plecat din sudul Parisului, îndreptându-se către piaţa Bastiliei.

Printre demonstranţi s-au aflat mai multe grupuri de “indignaţi” europeni, inclusiv mulţi spanioli, veniţi pe jos sau cu maşinile, care urmează să se îndrepte către Bruxelles, pentru ziua de acţiune din 15 octombrie.

Manifestanţii au trecut pe lângă sediile mai multor bănci, unde au lipit hârtie adezivă pe bancomate. Ajunşi în faţa Băncii Franţei, ei au instalat o pancartă pe care scria “Moarte băncilor”, iar unii dintre ei au strigat “Vinovaţi”.

Mobilizarea “indignaţilor” francezi a început la 19 mai, după modelul mişcării de contestare declanşate spontan la 15 mai în piaţa Puerta del Sol din Madrid, unde spaniolii şi-au exprimat exasperarea faţă de criza economică şi rata ridicată a şomajului, care afectează aproape jumătate dintre tineri.

Cele mai citite

Întârzieri și zboruri anulate. Vacanțele, amenințate să fie afectate

Industria de transport aerian s-a confruntat în ultimele zile cu întârzieri și zboruri anulate. Spațiul aerian european a fost grav perturbat din cauza gestionării...

VIDEO. Elena Lasconi: România nu este o ţară săracă, România este o ţară sărăcită

Preşedintele USR, Elena Lasconi, a afirmat sâmbătă, în deschiderea congresului extraordinar, că România nu este o ţară săracă, ci o ţară sărăcită. Aceasta i-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă