17.4 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialSuporterii "Poli" Timisoara vor picheta sediul Federatiei Romane de Fotbal

Suporterii „Poli” Timisoara vor picheta sediul Federatiei Romane de Fotbal

Suporterii echipei „Politehnica” Timisoara vor organiza luni, la Bucuresti, un important mars de protest prin care sa isi faca auzita parerea in legatura cu decizia abuziva a Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS), de la Lausanne (Elvetia). In urma acestei decizii, clubul nu mai are voie sa foloseasca numele „Politehnica”, culorile traditionale alb-violet, precum si anul infiintarii in meciurile sau pe materialele oficiale.
Suporterii timisoreni considera ca marsul este cel mai important, deoarece „aceasta decizie lezeaza orgoliul unui oras intreg si a locuitorilor sai. „Aici este vorba de o luare de atitudine impotriva uneia din cele mai mari nedreptati si minciuni care s-a petrecut vreodata in fotbalul romanesc”, a precizat unul dintre membrii gruparii de suporteri „Urban Guerilla” din Peluza Sud.
Timisorenii au primit o aprobare de pichetare a sediului Federatiei Romane de Fotbal din Bucuresti, locul unde se va judeca importantul caz al palmaresului „Politehnicii”, luni, intre orele 11.00 si 14.00. In capitala Banatului au fost lipite sute de afise cu mesajul „Luptati pentru Poli!”, menite sa ii impulsioneze pe toti suporterii timisoreni, indiferent de varsta, sa faca „cea mai importanta deplasare de pana acum”, asa cum este considerata de catre majoritatea polistilor.
Liderii „Peluzei Sud” asteapta cat mai multi suporteri, duminica seara, in Gara de Nord din municipiul de pe Bega, insa dupa toate aparentele, doar aproximativ 400 de persoane vor lua drumul Capitalei pentru a incerca sa schimbe nedreptatea si rusinea adusa fotbalului timisorean. Alaturi de acestia se va afla si Marian Iancu, patronul clubului banatean, decis sa termine povestea interminabila a palmaresului.
„Aceasta decizie a TAS nu ni se poate aplica. Sa ii plateasca lui Zambon clubul cu care s-a judecat, „Poli AEK”, deoarece noi nu avem nici o legatura cu acesta”, a adaugat patronul „Politehnicii” Timisoara.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă